[ X ]
[ X ]
[ X ]
Precizările ministrului Jizdan în privința stopării șoferilor de către agenții de patrulare
18 Octombrie

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a făcut mai multe precizări cu privire la activitatea agenților de patrulare și modalitatea de stopare și verificare a șoferilor – subiect evidențiat ieri la ședința Partidului Democrat din Moldova (PDM), informează CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a recunoscut că, pe parcursul ultimilor luni, cu adevărat, au fost atestate plângeri din partea cetățenilor RM, care invocă faptul că deseori sunt stopați de către inspectorii, agenții de patrulare, fără a li se explica motivul stopării.

„Subiectul dat este monitorizat atât de IGP, cât și de MAI. În continuare, vom întreprinde acțiuni, împreună cu IGP și INP, ce vor duce la stopare acestor abuzuri despre care s-a vorbit ieri. În special, este vorba despre dezvoltarea unor proceduri operaționale standard, care vor impune inspectorii noștri, în cazul când stopează un automobil să-i explice șoferului cauza stopării. De facto, această procedură este prevăzută și în legislație, doar că acum toți angajații noștri au obligațiunea, în mod imperativ, atunci când stopează automobilul, să explice șoferului motivul stopării. Deseori, chiar dacă șoferul a încălcat și nu înțelege că a încălcat, marea revoltă vine atunci când noi nu putem aduce argumentele de rigoare, acest lucru trezește mari revolte din partea șoferilor. Acest proces va fi monitorizat de structurile MAI”, a precizat ministrul.

Totodată, Alexandru Jizdan a menționat că, în 2013, când a fost creat INP, acesta avea menirea de a patrula în locurile cu criminalitatea mai înaltă sau unde lumea nu se simte în siguranță. „Cu părere de rău, în mare măsură, agenții de patrulare s-au transformat în agenți de asigurare a circulației rutiere. Astăzi, examinăm o altă modalitate de patrulare, iar acești angajați vor fi trimiși în cartiere, pe trasee”, a punctat Jizdan.

În context, ministrul s-a adresat către angajați, dar și cetățeni: „Vin cu un mesaj către angajații noștri, care sunt implicați în gestionarea securității rutiere – de a nu stopa fără motiv șoferii, iar șoferii să dea dovadă de respect”.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților
  1. Dorin Recean, în discuție președintele Comitetului Economic și Social European: „Moldova este pregătită să contribuie la efortul comun al țărilor europene de a promova pacea și prosperitatea”
    Politică |
  2. Asistenți personali, demiși de Primăria Chișinău, vor fi angajați la Agenției pentru Gestionarea Serviciilor Sociale cu Specializare Înaltă
    Social |
  3. Ministerul Mediului a reacționat la informația despre construcția din Rezervația Țîpova: Lucrările au fost sistate
    Social |
  4. Liderul PSDE, Ion Sula, a discutat despre situația social-politică din Moldova cu președintele Comitetului Economic și Social European, Oliver Röpke
    Politică |
  5. În Republica Moldova va fi creat sistemul informațional „Constatarea medicală a nașterii și decesului”
    Social |
  1. Dorin Recean, în discuție președintele Comitetului Economic și Social European: „Moldova este pregătită să contribuie la efortul comun al țărilor europene de a promova pacea și prosperitatea”
    Politică |
  2. În Republica Moldova va fi creat sistemul informațional „Constatarea medicală a nașterii și decesului”
    Social |
  3. În Republica Moldova vor fi construite 450 de locuințe sociale pentru 1600 de beneficiari
    Social |
  4. Asistenți personali, demiși de Primăria Chișinău, vor fi angajați la Agenției pentru Gestionarea Serviciilor Sociale cu Specializare Înaltă
    Social |
  5. Ministerul Mediului a reacționat la informația despre construcția din Rezervația Țîpova: Lucrările au fost sistate
    Social |