[ X ]
[ X ]
[ X ]
Precizările INP privind alegerile: 29 de cazuri de plasare a panourilor în locuri neautorizate și 1 caz de dispariție a ștampilei
24 Februarie

Până la aproximativ ora 14.00, poliția a intervenit în 52 de cazuri de încălcări electorale în cadrul scrutinului parlamentar, ce se desfășoară astăzi între orele 7.00 și 21.00, informează CURENTUL.

Potrivit șefului Inspectoratului Național de Patrulare (INP) al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Marin Maxian, cele 2018 secții de votare din țară sunt supravegheate de 4229 de angajați ai poliției.

Poliția a relevat și a intervenit în 52 de sesizări privind încălcările electorale. 29 de cazuri vizează plasarea panourilor în locuri neautorizate sau aproape de secțiile de vot, 4 cazuri – deteriorarea buletinelor de vot, 2 cazuri – deteriorarea panourilor electorale amplasate anterior, 1 caz de dispariție a ștampilei de vot – la Ialoveni, persoana a fost depistată, urmează să se dea calificare juridică.

Poliția a intervenit în 16 cazuri de alte tipuri de comportament în secțiile de votare și în adiacența acestora: încercarea de a fotografia sau filma, comportament agresiv, injurii și conflicte spontane, de scurtă durată între simpatizanți și cei din adiacența secțiilor. Toate situațiile au fost clarificate pe loc, imediat”, a spus el.

De asemenea, Maxian a spus că poliția s-a autosesizat și cu referire la cazurile de transportare a alegătorilor și oferirea de bani în schimbul votului.

Șeful INP a reiterat recomandările poliției pentru cetățeni: să nu se prezinte în secțiile de vot cu arme de foc sau arme albe, să nu deterioreze fișa electorală, să nu admită deteriorarea buletinelor de vot, să nu facă foto sau video cu buletinul de vot.

Maxian a lansat și un apel către cetățeni, îndemnându-i să anunțe poliția despre orice încălcare depistată.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților