[ X ]
[ X ]
[ X ]
Precizările CNAS privind plata pensiilor pentru persoanele cu dizabilități în perioada stării de urgență
13 Mai

Casa Naţională de Asigurări Sociale vine cu unele precizări referitoare la plata pensiilor şi alocaţiilor sociale pentru persoanele cu dizabilitate în perioada stării de urgenţă 17 martie – 15 mai, curent, transmite CURENTUL.

În acest context subliniem, că CNAS a asigurat plata acestor prestații sociale în temeiul Dispoziției nr. 10 din 31 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova şi în baza listelor prezentate de către Consiliul Naţional pentru Determinarea Dizabilităţii şi Capacităţii de Muncă.

Reamintim, conform Dispoziției respective, Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă a prelungit din oficiu termenul de încadrare în gradul de dizabilitate până la 15 mai pentru persoanele, ale căror grad de dizabilitate a expirat sau expiră în perioada stării de urgență. Respectiv, pentru această perioadă de către CNAS a fost efectuată plata pensiilor şi alocaţiilor sociale pentru persoanele cu dizabilitate.

După ridicarea stării de urgență, gradul de dizabilitate se va stabili în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului 357/2018 cu privire la determinarea dizabilității, începând cu următoarea zi a ridicării stării de urgență.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților