[ X ]
[ X ]
[ X ]
Precizări privind declarația pe proprie răspundere de asumare a identității culturale române pentru elevii români de pretutindeni
6 Iulie

Pentru a veni în sprijinul candidaților și pentru a eficientiza procesul de depunere a dosarelor de admitere în clasa a IX-a pentru copiii români din Republica Moldova, Ambasada României la Chișinău face unele precizări, transmite CURENTUL.

Se precizează următoarele:

„Declarația pe proprie răspundere, pe baza voinței liber exprimate, de asumare a identității culturale române, potrivit legislației în vigoare, conform Anexei 3”, prevăzută în Metodologia de școlarizare a românilor de pretutindeni în învățământul preuniversitar de stat din România, începând cu anul școlar 2017-2018, poate fi depusă fie în faza de depunere a dosarelor de candidatură, fie după admiterea candidaților, direct la unitățile de învățământ, în momentul înmatriculării la studii.

Declarația poate fi obținută, după admiterea candidaților, în momentul prezentării acestora la misiunile diplomatice pentru obținerea vizelor de studii sau la sediul Ministerului Românilor de Pretutindeni (MRP) din bulevardul Primăverii nr. 22, în intervalul 09.00-18.00. de luni până vineri, fără programare prealabilă, pe baza actului de identitate deținut de solicitant.

Pentru informații suplimentare privind declarația de apartenență la identitatea culturală română, cei interesați îi pot contacta pe experții MRP prin email, la adresa formularedu@mprp.gov.ro.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților