[ X ]
[ X ]
[ X ]
PPDA face apel către liderii de opoziție și cere demiterea Guvernului Filip
27 Septembrie

În contextul aprobării de către Guvern al pachetului de legi cu privire la semnarea acordului cu Fondul Monetar Internațional (FMI), Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) face apel către liderii de opoziție, ONG-uri și Forumul Civic să-și unească forțele pentru a elabora acțiuni comune de a preveni ilegalitățile, transmite CURENTUL cu referire la comunicatul formațiunii.

PPDA condamnă actul Guvernului prin care cetățenii R. Moldova au fost obligați să întoarcă banii din bugetul public.

„Încă în iunie 2016, am chemat societatea la consolidare și proteste de amploare în cazul în care această lege va fi votată. Ca urmare, adoptarea acestui document imoral și antipopular a fost amânată. La ședința Comisiei parlamentare economie, buget si finanțe, deputații au refuzat unanim să introducă proiectul respectiv de lege pe ordinea de zi”, se spune in Apel.

Până la ora actuală, Platforma Demnitate și Adevăr a acumulat peste o sută de mii de semnături ale cetățenilor țării care dezaprobă categoric întoarcerea de către popor a miliardului furat de bandiții de la guvernare.

“Și iată acum, sub pretextul că adoptarea de urgență a unui pachet de șapte legi este o condiție pentru semnarea Acordului cu Fondul Monetar Internațional, Guvernul nocturn Filip pune pe umerii cetățenilor întoarcerea miliardului furat. Astfel, generații întregi sunt condamnate să plătească dublu pentru hoțiile lor”, scrie într-un comunicat al Partidului.

PPDA constată că proiectul de lege este un document neargumentat și guvernarea trebuia să discute această problemă cu poporul, iar banii furați din sistemul bancar să fie restituiți de cei care au beneficiat de ei în sumă dublă.

În aceste circumstanțe PPPDA cere demisia imediată a Guvernului Filip și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților