[ X ]
[ X ]
[ X ]
Poziție: PDCM nu va participa în campania pentru referendumul anunțat de Maia Sandu
26 Februarie

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) a adoptat poziția oficială față de referendumul cu privire la aderarea la Uniunea Europeană, inițiat de șeful statului, Maia Sandu, informează CURENTUL.

“PDCM susține și va cere desfășurarea unui referendum privind aderarea statului nostru la Uniunea Europeană, în condițiile în care asemenea plebiscite au fost petrecute în marea majoritate a statelor-membre ale UE, adică după finalizarea procesului de negocieri de aderare. Doar în condițiile când poporul cunoaște rezultatul negocierilor de aderare un referendum poate corespunde plenar scopului unui asemenea exercițiu – consultarea opiniei oamenilor”, se spune în declarația partidului.

Potrivit PDCM, atunci, când referendumul este inițiat contrar legilor țării, contrar standardelor europene și în condiții de incertitudine privind condițiile de aderare, un asemenea referendum are drept scop doar interesele politice ale guvernării actuale.

“Reieșind din aceste considerente, PDCM nu va participa în campania pentru desfășurarea referendumului și se va concentra pe promovarea în societate a standardelor și valorilor autentice ale Uniunii Europene – democrație, libertate, bunăstare și supremația legii”, a conchis formațiunea.

Inapoi la arhiva noutaților