[ X ]
[ X ]
[ X ]
Poziția Președintelui Dodon despre presupusa finalizare a tranzacției de preluare de către un investitor străin a ”Avia Invest”!
29 August

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susține că, în legătură cu apariția în spațiul public a informației despre presupusa finalizare a tranzacției de preluare de către un investitor străin a ”Avia Invest” – întreprindere, „căreia guvernul Leancă i-a predat în mod criminal în concesiune Aeroportul internațional Chișinău”, remarcă următoarele lucruri, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că, în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate, convocat pe 23 august exclusiv pentru a discuta acest subiect de importanță majoră pentru țară, conducătorii tuturor instituțiilor responsabile, inclusiv Ministrul Economiei și Infrastructurii, au informat Consiliul despre blocarea acestei tranzacții și imposibilitatea finalizării acesteia.

„Această situație este reflectată și în procesul-verbal al ședinței respective. Tot timpul m-am pronunțat împotriva deciziei guvernului de a concesiona în 2013 aeroportul, deoarece prejudiciul material și riscurile de securitate națională aferente acestei scheme frauduloase sunt enorme. Aceiași poziție a fost exprimată și de conducerea guvernului în cadrul acelei ședințe a CSS. Dacă după ședința Consiliului Suprem de Securitate careva din instituțiile statului au acționat în contradicție cu cele agreate în cadrul ședinței din 23 august, acest lucru este foarte grav și organele competente trebuie să investigheze acest fapt, pentru a nu admite prejudicierea de mai departe a intereselor Republicii Moldova”, a scris Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților