[ X ]
[ X ]
[ X ]
Potențialul organizatoric al partidelor în circumscripția nr. 38: Doar 6 grupuri de inițiativă au fost înregistrate
24 Ianuarie

Coaliția pentru Alegeri Libere și Corecte (CALC) și Asociația pentru Democrație Participativă (ADEPT) a prezentat, astăzi, potențialul organizatoric al partidelor politice în circumscripția nr. 38, Hâncești, transmite CURENTUL.

Datele au fost prezentate de directorul ADEPT, Igor Boțan.

„Potențialul organizatoric al partidelor îl putem pune în evidență din capacitatea formațiunilor să înainteze candidați la alegerile municipale. La alegerile locale, din 46 de partide, au participat 27. 2 dintre ele nu au participat la alegerile din cele 3 nivele. Din 25 de partide, au avut potențial să înregistreze candidați doar 9 partide la funcția de primar. Doar 3 dintre ele au înregistrat candidați în aproape toate localitățile din țară. Vorbim de PSRM, PDM și Blocul ACUM. Alte formațiuni au înaintat candidați într-o circumscripție – PCRM, PNL, PL, USB, PLDM în 2 circumscripții pentru consilieri și 2 pentru primari.

La moment avem înregistrate 6 grupuri de inițiativă pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția nr. 38: PDM, PSRM, o componentă a Blocului ACUM, doi candidați unioniști – PUN și Blocul Mișcării Politice UNIREA, și Partidul „Șor”.

Grupurile de inițiativă ale PDM și PSRM deja au colectat semnăturile și urmează a fi înregistrați candidații în cursă”, menționează Igor Boțan.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților