[ X ]
[ X ]
[ X ]
Potențialul de investiții al R. Moldova – expus în cadrul Forumului de Afaceri Moldova – China
4 Aprilie

Forumul de Afaceri Moldova-China, organizat în perioada 2-4 aprilie la Chișinău, a adunat 12 cele mai importante companii din China și 100 de companii autohtone, dintre care 30 de reprezentanți ai companiilor din Moldova au participat și la sesiunea de B2B, unde au avut posibilitatea să interacționeze direct cu investitori de talie mondială, transmite CURENTUL.

În cadrului Forumului a fost promovată oferta investițională a Republicii Moldova și numeroasele facilități de care pot beneficia potențialii investitori chinezi. De asemenea, în cadrul evenimentului, oamenii de afaceri din China și-au prezentat companiile și sectoarele în care sunt interesați să investească.

„Acest eveniment este o platformă extraordinară și susțin ideea să ne întâlnim o dată la două luni și cu alți antreprenori chinezi care sunt interesați să investească în Republica Moldova. Această inițiativă ne va conecta mai mult și ne va ajuta să muncim împreună și să dezvoltăm afaceri”, a declarat Chiril Gaburici.

În cadrul Forumului, cu prezentări sectoriale au intervenit Secretarii de Stat Vitalie Tarlev și Anatol Usatîi.

Companiile chineze care au participat la Forumul de Afaceri Moldova-China activează în sectorul industriei farmaceutice și biomedicină, inteligența artificială și tehnologiile lingvistice, industria grea și producerea mașinilor industriale, turism.

„Antreprenorii chinezi, împreună cu partenerii din țările Uniunii Europene, sunt interesați să exploreze oportunitățile de afaceri și posibilitățile de deschidere ale pieței moldovenești, care corespund tendințelor globale actuale, dar și intereselor tuturor părților”, a menționat Pan Feng, Vice-președinte al Asociației China-Europa pentru Cooperare Tehnico-Economică.

În prezent, pe teritoriul Republicii Moldova activează 86 de companii cu capital chinez, capitalul investit fiind în valoare de aproape 6,76 mln lei. După valoarea volumului schimburilor comerciale înregistrat în anul 2018, China se clasează pe locul 6 printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova, cu o pondere de 7,31% din volumul comerțului total.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților