[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pot fi restabilite apartamentele afectate de explozie? Ce au răspuns pretorul Nicolae Balaur și purtătorul de cuvânt al DSE
10 Octombrie

Scara blocului afectat nu a fost afectat în totalitate, iar experții vor spune mai exact dacă pot sau nu fi restabilite apartamentele distruse. Concluzia a fost făcută de pretorul sectorului Râșcani, Nicolae Balaur și purtătorul de cuvânt al DSE, Liliana Pușcașu în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul TVR Moldova, transmite CURENTUL.

Nicolae Balaur spune că ceilalți locatari vor putea să se întoarcă ăn apartamente odată ce vor fi executate toate lucrările.

„Întreg blocul nu a fost afectat și oamenii vor putea să se întoarcă în apartamente imediat ce vor fi efectuate lucrările de consolidare. Înafară de pompieri nimeni nu are acces în apartamente. După prima viziune a experților se spune că s-ar putea restabili pentru că pereții de bază nu au fost afectați”, a spus Nicolae Balaur.

Liliana Pușcașu a menționat că experții se vor da verdictul final.

„Cred că în următoarele zile experții vor veni cu o concluzie. Tare sperăm că oamenii ar putea să se întoarcă la casele lor, dar acest lucru trebuie să-l spună experții. În mare parte au fost afectate etajele 14, 15, 16 inclusiv și etajul 13, în rest, celealte etaje sunt ok, urmează ca experții să facă măsurările necesare pentru a vedea dacă nu se deplasează construcția în așa fel ca oamenii să se poată întoarce în siguranță în apartamentele lor”, a spus Liliana Pușcașu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților