Postul vamal este traversat doar de persoane fizice, majoritatea cetățeni ai Republicii Moldova și Ucrainei.
Înființat în anul 1991, inițial postul vamal își avea sediul într-un vagon micuț și modest, fără condiții de muncă foarte bune. La acel moment, în post activa un singur angajat.
Astăzi, postul vamal Cișmichioi este dotat cu toate condițiile și echipamentul necesar procesului de lucru. În prezent, în cadrul postului activează 4 funcționari vamali, printre care și veterani ai Serviciului Vamal.
Intrarea pe teritoriul zonei de control se efectuează în regim non-stop.
În ceea ce privește fluxul mijloacelor de transport, acesta nu este mare. Zilnic, pe aici traversează aproximativ 60-70 unități de transport pe ambele sensuri (intrare și ieșire în/din Republica Moldova).
Recomandări: În special în perioada estivală, postul vamal Cișmichioi oferă avantajul unei traversări rapide a frontierei, nefiind atât de solicitat în comparație cu alte puncte de trecere.
Despre împrejurimi: Cișmichioi este satul din apropierea postului vamal. Un sat în Unitatea Teritorială Administrativă Găgăuzia, fondat în anul 1809. Un grup de imigranți găgăuzi au primit permisiunea guvernatorului Basarabiei să se așeze cu traiul între satele Vulcănești, Etulia și Giurgiulești. Aici au găsit un izvor (Cișmea), stabilindu-se lângă el, iar satul a fost numit Cișmichioi.