[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ponderea femeilor la SEBN MD: 63% din angajați sunt femei, iar 72% din angajate – constituie top și middle managementul companiei
10 Aprilie

În societatea contemporană, femeile reușesc să îmbine și să realizeze cu succes rolul de mamă, soție, cu cel de angajat cu performanță înaltă la locul de muncă. Realizarea cu succes a ambelor roluri este o adevărată provocare pentru multe femei – o provocare care, datorită perseverenței, înțelepciunii și motivației de care dau dovadă, are ca rezultat afirmarea statutului social al femeilor.

Femeile au un rol considerabil și în cadrul fabricii de cablaje auto SEBN MD, companie de top în domeniul automotive din Republica Moldova. Deși persistă impresia că domeniul automotive este unul destinat bărbaților, în cadrul companiei SEBN MD, din cei aproximativ 3000 de angajați, 1900 sunt femei, ceea ce constituie aproximativ 63%. Pe lângă profesionalismul și responsabilitatea de care dau dovadă în realizarea obiectivelor companiei, angajatele SEBN MD sunt un exemplu de dedicație și implicare. În acest articol, vom prezenta istoriile de succes a 7 angajate care deja de 6 ani activează în cadrul companiei SEBN MD.

Natalia Griza, șef de schimb în cadrul departamentului producție, și-a început activitatea la companie încă la etapa de startare a activităţii fabricii la Orhei, cablajele fiind asamblate în hala interimară. Pentru Natalia, activitatea la SEBN MD este o posibilitate de a lucra acasă, de a fi alături de familie și copii. Oportunitățile de creștere și dezvoltare în carieră de care a beneficiat, susținerea echipei din care face parte, suportul familiei, precum și dorința de a crește profesional și ambiția de a nu ceda sunt printre factorii care au determinat succesul în activitatea sa la SEBN MD. Natalia îndeamnă doritorii de a se angaja la companie să vină cu încredere, să dea dovadă de responsabilitate, să nu se teamă să își depășească limitele și să tindă spre noi realizări.

Natalia Griza

Lilia Malic, specialist în cadrul departamentului logistică, se consideră o norocoasă căci se numără printre primii angajați ai companiei SEBN MD, care în anul 2016 a fost selectată să facă parte din cadrul marelui Grup Sumitomo. Şi-a început activitatea în fabrică cu multă speranţă şi dorinţă de a munci, iar după aproape 7 ani, este mulţumită și mândră că face parte din echipa SEBN MD. Lilia susține că este motivată de a activa cu dedicație și profesionalism de condițiile de muncă europene, stabilitatea financiară și, desigur, de programul de muncă care îi permite să fie alături de familie. La fel, capacitățile personale, cum ar fi responsabilitatea și ambiția, o ajută să obțină rezultate frumoase din munca pe care o depune.

Cu referire la ponderea mai mare a femeilor în cadrul companiei SEBN MD, Lilia afirmă că acestea sunt lideri oriunde. Ea spune că lumea a fost construită cu ajutorul femeilor puternice și că femeile trebuie să continue să dărâme ziduri și să sfideze stereotipurile. În opinia sa, cheia unei activități de succes la SEBN MD este optimismul și dorința de a fi împlinită, fericită, prețuită. Lilia are un sfat pentru angajatele care sunt la început de cale, precum și pentru potențialele candidate: ,,Trebuie să îndeplinim neapărat această primă condiție: să muncim și să muncim bine, cu seriozitate, ca și cum am face-o pentru afacerea noastră personală”.

Malic Lilia

Eudochia Bulat activează în cadrul companiei SEBN MD din anul 2016, în calitate de inginer de produs în cadrul departamentului inginerie, responsabilitatea de bază fiind gestionarea modificărilor tehnice. Eudochia este motivată de echipa din care face parte, comunicarea eficientă și prietenoasă, suportul de care beneficiază atunci când întâmpină dificultăți, precum și de faptul că eforturile pe care le depune sunt recunoscute și apreciate atât de superiori, cât și de colegi.

În opinia Eudochiei, dat fiind faptul ca femeile tind sa fie mereu alături de familie, casă și copii, activitatea la SEBN MD oferă o stabilitate pe care femeile o prețuiesc. Este sigură că procentul de femei angajate mereu va fi mai mare decât cel al bărbaților, care preferă oportunitatea de a munci peste hotare.

Eudochia susține că reușește să îmbine cu succes rolul de inginer în cadrul companiei cu cel de mamă și soție, datorită faptului că domeniul în care activează îi aduce satisfacție. Deși la începutul activității în cadrul companiei întâmpina dificultăți și a avut momente în care se gândea să renunțe, datorită oportunităților oferite de companie, precum și încrederii și ambiției, a reușit să evolueze pe plan profesional.

Bulat Eudochia

Victoria Gradinaru este una dintre cele mai dedicate angajate ce activează în cadrul filialei SEBN MD, locația Strășeni. Datorită responsabilității, spiritului de inițiativă și abilităților de care a dat dovadă, Victoria a evoluat din funcția de operator la cea de supervisor QA, iar în prezent fiind șef de tură în cadrul departamentului producție. Ea este responsabilă de planificarea sectorului de lucru, organizarea şi monitorizarea procesului de producere. În calitate de angajată a companiei SEBN MD, Victoria este motivată de salariul bun, achitat la timp, condițile europene de muncă, de faptul că angajarea este oficială, fiind asigurată din punct de vedere medical și social, precum și de beneficiile ce sunt acordate de către companie tuturor angajaților, inclusiv transportul și prânzul gratuit. Programul stabil de muncă o ajută să își planifice activitățile de familie, lucru foarte important, mai ales pentru Victoria, care este mamă a 3 băieți. Ea recomandă cu încredere tuturor să opteze pentru un post de muncă în cadrul companiei SEBN MD.

Victoria Grădinaru

Ana Mîțu, activează în calitate de instructor în aria de producție. Și-a început activitatea în cadrul companiei ca operator asamblare, iar după 4 luni a devenit instructor în cadrul departamentului resurse umane. Pentru a obține abilitățile necesare funcției date, Ana a beneficiat de schimb de experiență cu colegii din România. În prezent, este responsabilă de instruirea noilor angajați. Pe lângă cunoștințele ce țin de fabricarea cablajelor auto, ea le oferă sprijin și suport pentru a se adapta în cadrul companiei și pentru a depăși frica de eșec. Activitatea la fabrică îi aduce satisfacție și împlinire, fiind motivată de faptul că are un loc de muncă ce îi asigură stabilitate, încredere în ziua de mâine și, cel mai important, că lucrează acasă, alături de familie, copii, părinți și se poate bucura de nepoței.

Mîțu Ana

Angela Corman este parte a colectivului SEBN MD încă de la începuturi. Activează în cadrul departamentului calitate, fiind responsabilă de instruirea și integrarea la locul de muncă a noilor specialiști în domeniul calității, precum și de monitorizarea dezvoltării continue a celor existenți. Angela menționează că este foarte important de a oferi noului angajat un mediu prietenos și propice învățării, pentru a asigura o integrare rapidă și o activitate fructuasă la locul de muncă. Elementul – cheie ce o determincă să persevereze în muncă, la SEBN MD, este motivația și bucuria apartenenței la colectiv. Își face munca cu plăcere, iar bucuria reușitei se dublează când este rezultatul muncii în echipă. Sigur că nu este ușor, mai ales atunci când colectivul este format din angajați de diferite vârste, dar toleranța, amabilitatea, compromisul sunt chezășia unei cooperări de calitate. Conchide satisfăcută că la SEBN MD își ia doza de energie, motivație, curaj și sănătate.

Angela Corman

Istoriile de succes ale angajatelor SEBN MD sunt o dovadă în plus că femeile reușesc să obțină performanțe și rezultate deosebite chiar și în domeniul automotive. Secretul constă în motivația și curajul fiecăreia de a se dezvolta, de a se afirma și de a persevera în atingerea obiectivelor personale și profesionale.

Inapoi la arhiva noutaților