[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pomicultorii din țară sunt așteptați la Expoziția „Ziua Fructelor”. Iată care este agenda
11 Iulie

Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe „Moldova Fruct” (APEF) desfășoară cea de-a II-a ediție a Expoziției specializate de tehnică și inovații pentru pomicultură „Ziua Fructelor”, transmite CURENTUL.

Expoziția „Ziua Fructelor” este un eveniment pentru domeniul horticol, unde mai mult de 30 de companii locale și internaționale își vor prezenta inovațiile pentru livezi:

• soluții inteligente și eficiente de protecție a livezilor contra bolilor și dăunătorilor;

• soluții moderne pentru depozitarea și manipularea post-recoltare a fructelor;

• ambalaje și sisteme de certificare a fructelor;

• echipamente și inovații pentru lucrări mecanizate inclusiv a procesului de recoltare;

• sisteme moderne de irigații și tratare a apei.

La expoziție sunt așteptați peste 350 de pomicultori (vizitatori) din toate zonele țării, inclusiv din Stânga Nistrului.

La deschiderea oficială a expoziție va lua parte Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu, Președintele APEF „Moldova Fruct”, Vitalie Gorincioi. De asemenea, și-au anunțat prezența reprezentanți ai Agenției de Intervenție și Plăți (AIPA), Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Agenției de Investiții, dar și autoritățile publice din UTA Găgăuzia.

Expoziția specializată de tehnică și inovații pentru pomicultură „ Ziua Fructelor” va avea loc pe 12 iulie 2019, în livada Companiei „Fresh Time” SRL, din apropierea localității Ordășei, raionul Telenești,între orele 09:30-18:00.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților