[ X ]
Pomana pentru copiii cerșetori. Ce spun autoritățile Capitalei?
11 Aprilie

Dacă vedeți un copil cerșind în stradă, nu vă grăbiți să-i oferiți bani, sesizați autoritățile. Acesta este mesajul șefei interimare a Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului, Lucia Caciuc – Roșioru, transmite CURENTUL.

Lucia Caciuc motivează această afirmație prin faptul că banii pe care îi strâng acești copii, nu neapărat sunt folosiți pentru necesitățile proprii.

„În primul rând nu avem certitudinea că banii vor fi folosiți pentru copil – una la mână. Doi: există alte modalități de a ajuta acest copil, această mamă. Există acum mai multe proiecte sociale prin care putem contribui și financiar. În al doilea rând, chiar dacă există o situație financiară precară pentru această familie, oare poți risca cu sănătatea și viața copilului să-l scoți în stradă? Oare mama ceea nu este conștientă de faptul că pune în pericol viața copilului, pentru că se mai întâmplă și cazuri când cineva poate să-ți izbească copilul? Am discutat cu astfel de mame, pentru că am vrut să înțeleg ce e în capul lor. În primul rând, de multe ori sunt foarte agresive atunci când încerci să abordezi subiecte, atunci când le propui: „Haideți, veniți, pentru că avem locuri vacante în cadrul Direcției municipale, veniți în calitate de dereticătoare, veniți ca îngrijitoare, veniți…””, menționează Lucia Caciuc – Roșioru.

De asemenea, șefa interimară a direcției de profil spune că indiferent de soluțiile oferite, aceste persoane aleg să cerșească pentru că au venituri mai mari.

„Da, și în momentul în care le spui ce salariu, ele zic: „Nu, eu într-o zi câștig 300-400 de lei, nu am eu ce căuta la un așa serviciu””, a mai spus Lucia Caciuc – Roșioru pentru Radio Europa Liberă.

Cristina Parfeni

foto: Radio Europa Liberă

Inapoi la arhiva noutaților