[ X ]
[ X ]
[ X ]
Polonia va oferi suport Republicii Moldova în dezvoltarea domeniilor de sănătate și protecție socială
21 Ianuarie

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, a discutat cu Ambasadorul Republicii Polonia în ţara noastră, Bartłomiej Zdaniuk, despre relațiile de colaborare moldo-poloneze, în domeniul sănătății, politicilor de asigurări sociale și medicale, ocupaționale și de reglementare a migrației, transmite CURENTUL.

În cadrul vizitei au fost discutate perspectivele de colaborare în viitor şi semnarea acordurilor de cooperare interinstituţionale. Oficialii au constatat că în prezent există o colaborare strânsă între Republica Moldova şi Polonia pe segmentul de sănătate și protecție socială. În acest context, Svetlana Cebotari, a apreciat înalt sprijinul Poloniei și suportul acordat în vederea semnării acordurilor de colaborare în domeniul sănătății și științelor medicale, în domeniul asigurărilor sociale, politicii sociale și pieței muncii dintre cele două state.

Bartłomiej Zdaniuk, a subliniat disponibilitatea Poloniei de a contribui la realizarea reformelor în domeniile de sănătate și social, menționând importanța realizării unui schimb de experiență și bune practici în Polonia, privind dezvoltarea acestor domenii. În acest context, părțile au convenit asupra identificării domeniilor unde partea poloneză urmează să ofere suport și expertiza necesară.

Totodată, Bartłomiej Zdaniuk, a accentuat necesitatea unei colaborări mai intense în domeniul muncii, reieșind din faptul că tot mai mulți moldoveni aleg să munceacsă în Polonia.

În prezent, între Republica Moldova şi Polonia sunt semnate 37 de tratate bilaterale, care reglementează diverse domenii de activitate.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților