[ X ]
[ X ]
[ X ]
Polonia va continua să susțină dezvoltarea urbană din Moldova
8 Decembrie

În perioada 2017-2018, Polonia va dezvolta proiecte comune cu Republica Moldova pentru a dezvolta orașele din țara noastră. Decizia de a continua colaborarea cu țara noastră a fost exprimată de experții polonezi, care și-au încheiat vizita în Republica Moldova, transmite CURENTUL.

Misiunea de experți polonezi s-a aflat în țara noastră în perioada 5-7 decembrie, timp în care au avut întrevederi și au purtat discuții cu autoritățile publice locale din mai multe orașe din țară și au discutat cu specialiștii Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor despre politicile privind dezvoltarea urbană și instrumentele necesare pentru revigorarea dezvoltării socio-economice din orașe.

În cadrul unei ședințe de totalizare, organizată la MDRC, experții polonezi au prezentat conceptul proiectului de colaborare moldo – polon în domeniul dezvoltării regionale și politicii urbane pentru perioada 2017 – 2018. Scopul proiectului este de a dezvolta noi instrumente de politică urbană, stimularea dezvoltării orașelor și a zonelor urbane. La ședința de totalizare a participat și dna Joanna Bojko – prim consilier al secției politico – economică din cadrul Ambasadei Republicii Polone la Chișinău.

Menționăm, vizita experților polonezi, în țara noastră a avut loc în cadrul Proiectului „Sprijinul administrației publice în Republica Moldova în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională a Moldovei pentru anii 2016-2020″, finanțat de Polish Aid pentru anul 2016.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților