[ X ]
[ X ]
[ X ]
Politolog: „Trecerea politicianului dintr-o tabără în alta este rușinoasă, când acesta o face pentru a…”
20 Mai

Politologul Victor Stepaniuc spune că în istorie sunt destule exemple care demonstrează că traseismul și trădarea politică există din antichitate și ele azi sunt caracteristice vieții politice în statele democratice, transmite CURENTUL.

Victor Stepaniuc spune că orice revoluție socială ori modernizare aduce în fruntea țării forțe sociale, partide și lideri politici, care au rădăcini în trecut.

„Antimonarhiștii francezi, britanici, ruși, americani, germani în sec. 18-20 au evoluționat spre liberalism, socialism, comunism, anarhism. Unii lideri bine cunoscuți în istorie au trecut calea de la conservatism până la comunism. O parte din adepții țarismului rus, reprezentanți de vază ai elitei Rusiei, dupa revoluția bolșevică și războiul civil, devin membri ai partidului bolșevic. Hitler în anii 1929-1934 și-a consolidat elita partidului nazist din foști comuniști și social-democrați. Churchill – unul din cei mai de vază politicieni britanici din sec. XX a schimbat 3-4 partide: conservator-liberal-laburist-conservator. Cea mai mare parte a elitei comuniste din perioada sovietică după 1990 a trecut în alte partide, în mare parte anticomuniste”, spune Stepaniuc.

Politologul mai afirmă că trecerea politicianului dintr-o tabară în alta este rușinoasă, „când acesta o face pentru a trece în tabara celor de la guvernare, pentru a se menține în funcții, pentru bani ori prin trădarea principiilor morale și ideologice”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților