[ X ]
[ X ]
[ X ]
Politolog: Președintele ales trebuie să se abțină de la atacuri împotriva Guvernului și Parlamentului
7 Decembrie

Politologul Victor Stepaniuc, ex vice-prim-ministru, menționează că președintele în exercițiu și cel ales nu au împuterniciri constituționale să dizolve Parlamentul și să demită Guvernul, transmite CURENTUL.

Victor Stepaniuc spune că în Constituție este mneționat că Parlamentul este organul reprezentantiv suprem al poporului, ceea ce înseamnă că Parlamentul nu poate fi dizolvat decât pe cale constituțională: dacă nu e funcționabil timp de 3 luni sau dacă nu poate numi un Guvern.

„În acest context: Președintele M.Sandu trebuie să se adreseze Curții Constituționale cu o sesizare pentru a-și clarifica atribuțiile, dar nu să organizeze proteste inutile, manipulatorii pe timp de pandemie. (Ohlocrația și democrația sunt lucruri diferite).

Președintele ales trebuie să se abțină de la atacuri împotriva Guvernului și Parlamentului, deoarece mandatul de Președinte înca nu este validat de Curtea Constituțională, iar Președintele ales intră în funcție și își începe mandatul de 4 ani din ziua investiturii și depunerii jurământului adică dupa 23 decembrie 2020 (art.79-80 ale Constituției). Să nu știe aceste lucruri elementare Președintele ales M.Sandu ori poate aliații ei (de moment) sunt cointeresați, ca ea să comită cât mai multe greșeli?!”, se întreabă politologul.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților