[ X ]
[ X ]
[ X ]
Polițiștii de frontieră moldoveni și estonieni vor conlucra în noi domenii
15 Decembrie

Timp de două zile, la sediul central al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră s-a aflat în vizită de lucru delegația Consiliului Poliției și Pazei Frontierei al Republicii Estonia, transmite CURENTUL.

Activitatea a fost desfășurată în conformitate cu prevederile Planului de cooperare pentru anul 2017, încheiat între instituțiile de aplicare a legii din Estonia și R. Moldova. În cadrul unei întrevederi a participat și șeful Oficiului Ambasadei Estoniei la Chișinău, Raul Toomas.

Agenda întâlnirii a cuprins mai multe discuții privind potențialele proiecte și programe de asistență externă în care ar putea participa ambele instituții în viitorul apropiat și fondurile eligibile pentru Republica Moldova prin care s-ar contribui la asigurarea securității naționale. La fel, s-a menționat necesitatea organizării unor vizite de familiarizare la subdiviziunile regionale și locale ale Poliției de Frontieră, reconstruite în anul curent, care corespund standardelor și celor mai bune practici internaționale.

Urmare a dialogului purtat între interlocutori, au fost identificate domeniile de interes comun și stabilite prioritățile pentru anii următori asupra cărora se va lucra în comun.

De menționat că pentru Poliția de Frontieră un interes deosebit îl prezintă experiența estoniană în domeniul sistemelor electronice de management al traficului la frontieră, dar și alte sisteme de asigurare a securității frontierei de stat, dezvoltate și implementate în Estonia.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților