[ X ]
[ X ]
[ X ]
Polițiștii de frontieră din Moldova și România au analizat situația operativă la frontiera comună
16 Iulie

Factori de decizie din cadrul Direcțiilor regionale SUD, VEST și NORD ale Poliției de Frontieră s-au reunit într-o ședință de lucru cu reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași – România. Întânirea a avut loc în orașul Cahul, transmite CURENTUL.

Pe ordinea de zi a ședinței au fost incluse subiecte referitoare la analiza situației operative și stadiului de cooperare în sectoarele de la frontiera comună, pentru trimestrul II-2017, precum și punctarea perspectivelor de conlucrare ulterioară.

În contextul datelor statistice prezentate și prognozei fenomenului infracțional transfrontalier, interlocutorii au constatat că principalele amenințări la hotarul comun rămân migrația ilegală, inclusiv frauda documentară, și transportul ilicit de produse de tutungerie. Cu referire la contrabanda cu țigări la frontiera ”verde”, fenomenul se înregistrează cu prepoderență în zonele din vestul și nordul țării, astfel s-a propus unificarea eforturilor în vederea acționării în comun în cele mai vulnerabile sectoare, pentru eradicarea acestui flagel infracțional.

Totodată, discuţiile au reconfirmat interesul comun al părților de a dezvolta continuu dialogul bilateral pe multiple subiecte ce vizează activitatea operațională, inclusiv identificarea de noi modalități de conlucrare asupra evenimentelor de frontieră.

La final a fost semnat procesul verbal al întrevederii de lucru, fiind aduse mulţumiri reciproce pentru discuţiile productive.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților