[ X ]
[ X ]
[ X ]
Polițiștii de frontieră din Moldova, în vizită de studiu în Republica Lituania
7 Decembrie

Doi reprezentanți ai Serviciului chinologic al Poliției de Frontieră au fost în vizită de studiu în Republica Lituania, unde au participat la un schimb de experiență cu omologii lituanieni, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat, polițiștii de frontieră moldoveni au vizitat mai multe subdiviziuni de frontieră lituaniene și au asistat la diverse prezentări cu câinii de serviciu.

La Centrul chinologic al Pazei Frontierei de Stat a Lituaniei, gazdele au vorbit în linii generale despre activitatea chinologică și etapele parcurse în pregătirea specialiștilor chinologi. La fel, au fost prezentate direcțiile de lucru cu patrupezii, echipamentele speciale utilizate în dresajul canin, inclusiv autospecialele care sunt folosite pentru mobilitatea echipelor canine în diferite situații la frontieră.

Instruirea chinologilor, în cadrul unor cursuri specializate, are loc și la Școala de pregătire a grănicerilor din Lituania. În această subdiviziune, polițiștii de frontieră au fost informați despre structura organizatorică a instituției de învățământ, curricula de studii pe domeniul chinologic, care este adaptată la cerințele Frontex și alte detalii de formare profesională în activitatea chinologică.

Delegația Poliției de Frontieră a fost familiarizată și cu activitatea de control și supraveghere a frontierei de stat, în acest sens fiind realizate vizite în punctul de trecere a frontierei Lavorișkes, precum și în sectoarele de frontieră Lavorișkes, Druskininkai și Direcția aeronautică.

De menționat că instituțiile de frontieră din Republica Moldova și Republica Lituania cooperează excelent pe diferite domenii de activitate, periodic sunt organizate vizite de studiu, instruiri, ședințe de lucru etc..

Doina Buruiană

a3 a4 a6 cc750b0d-1c6e-4dfd-b0e3-a399e61d3cc3 IMG_4476

Inapoi la arhiva noutaților