[ X ]
[ X ]
[ X ]
Polițiștii de frontieră din Direcția generală management operațional – instruiți privind consolidarea unităților operaționale de coordonare
14 Februarie

Polițiștii de frontieră din Direcția generală management operațional au fost instruiți privind consolidarea unităților operaționale de coordonare. Ședințele au avut loc pe parcursul zilei de ieri, 13 februarie curent, la sediul Poliției de Frontieră, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, în debutul ședințelor de instruire, Corneliu Groza, șeful Poliției de Frontieră a salutat organizarea acestora, menționând despre necesitatea și importanța centrelor de coordonare, care contribuie semnificativ la asigurarea securității frontaliere, dar și la îmbunătățirea esențială a calității serviciilor prestate cetățenilor.

Astfel, domeniul capacității de reacție reprezintă atât un obiectiv de bază al instituției de frontieră cât și siguranța angajatului la locul de muncă, iar pregătirea continuă a inspectorilor pentru a reacționa prompt în situații specifice, spontane și de criză frontalieră este o abilitate comprehensibilă caracteristică.

De asemenea au fost abordate tematici precum: consolidarea capacității de reacție a subdiviziunilor ale Poliției de Frontieră, procesul de organizarea și desfășurare a operațiunilor de frontieră, activitatea dispeceratelor, organizarea și menținerea conlucrării cu partenerii de cooperare, protecția datelor cu caracter personal, sistemele de monitorizare și transmisiuni.

La final, participanții au relatat diverse situații cu care s-au confruntat pe parcurs, au discutat despre rezultatele trasate în activitate, au analizat oportunitatea de a diminua disensiunile de comunicare și corectitudinea transmiterii/recepționării mesajului.

Cristina Pendea

groza

Inapoi la arhiva noutaților