[ X ]
[ X ]
[ X ]
Polițiștii de frontieră au întreprins un șir de acțiuni în cadrul operațiunilor „ICAR faza I” și „MAC-2020”
20 Iunie

La sfârșitul săptămânii curente polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest și Nord au întreprins un șir de acțiuni în cadrul operațiunilor „ICAR faza I” și „MAC-2020”. În repercursiune au fost indisponibilizate două mijloace de transport și depistate 60 m² pe care creșteau plante asemănătoare cânepei, transmite CURENTUL.

Conform atribuțiilor de serviciu și în baza unei informații operative, angajații Direcției regionale Vest au derulat acțiuni în cadrul operațiunii „ICAR faza I”, în raza municipiului Ungheni.

Ca urmare, două mijloace de transport din cele stopate în trafic au fost indisponibilizate la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Ungheni. Numărul caroseriei acestora nu coincidea cu cel din certificatul de înmatriculare prezentat.

Întrebați despre cele depistate, bărbații în vârstă de 26 și respectiv 54 de ani au comunicat că nu sunt în cunoștință de cauză.

Cercetările pe caz vor continuă până la elucidarea tuturor circumstanțelor. Dacă se va adeveri vinovăția, persoanele riscă amendă în mărime de la 650 la 950 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de pînă la 1 an, conform art. 276 al. (1) al CP al RM.

Operațiunea MAC-2020 a fost realizată de către polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord. Verificările au avut loc în proximitatea satului Balatina, raionul Glodeni – zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Costești.

Astfel, pe direcția Balatina – Demideni, la două mii de metri de la hotarul țării au fost depistate mai multe parcele pe care creșteau haotic plante asemănătoare cânepei. De pe suprafața totală de aproximativ de 60 m² au fost smulse peste 3.800 de plante. Din firele smulse s-a prelevat probe și au fost trimise către expertiză, iar plantele rămase au fost distruse.

Cristina Pendea

azaa masina1 cânepă

Inapoi la arhiva noutaților