[ X ]
[ X ]
[ X ]
Polițiștii de frontieră au depistat canabis în urma perchezițiilor cu câini de serviciu
24 Iunie

Polițiștii de frontieră documentează cel de-al treilea frate a celor doi soroceni, prinși la începutul luni curente pentru cultivarea cânepei și sustragerea mijloacelor speciale de investigații. În cazul dat, în urma unor percheziții la ferma ce aparținea ultimului bănuit, polițiștii de frontieră ajutați de patrupezii ”Grom” și ”Reghina” au depistat o cantitate de marijuană mărunțită, transmite CURENTUL.

Astfel, în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul depistării a lanurilor de cânepă și reținerii a doi frați din Soroca care au cultivat plantațiile și au sustras mijloacele speciale de investigații, cercetările au continuat în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate, care s-a dovedit a fi una din rudele apropiate. În acest sens, echipa comună, formată din polițiștii de frontieră din cadrul Secției investigații speciale, echipelor mobile și serviciului chinologic ai Direcției regionale NORD și reprezentanții Inspectoratului de Poliție Soroca, a efectuat percheziții, în data de 22 iunie, la ferma de bovine ce aparținea fratelui mai mare celor doi reținuți.

La verificările bunurilor, patrupezii Poliției de Frontieră au dus urma către automobilul bănuitului parcat pe teritoriul fermei, VAZ 2109, cu numere de înmatriculare moldovenești. Camuflată sub carcasa cutii de viteză, s-a depistat într-o cutie de chibrite, masă vegetală fărămițată de culoare verde și cu miros specific marijuanei. Substanța nacotică a fost ridicată și transmisă spre expertiză.

În prezent, întregul șir de investigații pe acest caz sunt continuate de către polițiștii de frontieră cu scopul stabilirii întregii activități infracționale a suspectului și identificarea unor eventuali complici. Cei trei frați sunt reținuți pe un termen de 30 de zile.

7

2

3

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților