[ X ]
[ X ]
[ X ]
Polițiștii de frontieră au depistat armă pneumatică al unui ucrainean care încerca să intre în țară
14 Septembrie

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere „Tudora” în colaborare cu vameşii au depistat un pistol pneumatic în bagajul de mână al unui cetățean ucrainean, transmite CURENTUL.

Cazul a fost înregistrat ieri, 13 septembrie, aproximativ la ora 17:30 pe direcția intrare în țară, în cadrul verificărilor de rigoare a autocarului cu pasageri de pe ruta Odesa-Ștefan Vodă. Urmare a controlului de bagaje, unui cetățean al Ucrainei a fost depistat un pistol pneumatic de model UMAREX HPP, de calibru 4.5 mm încărcat cu 10 bile de armă, care nu a fost declarat organului vamal. Mai mult, tânărul de 29 de ani, nu avea nici un act care să confirme proveniența și deţinerea acestui pistol, declarând că îl posedă cu scop de autoapărare.

Arma pneumatică a fost ridicată și urmează să fie supusă expertizelor de specialitate, cu investigarea cazului pentru a stabili toate circumstanțele, persoanei i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat.

Notă: Pe parcursul anului 2017, Poliția de Frontieră a înregistrat 15 cazuri de trafic ilicit de armament și muniții. De precizat că, incidentele semnalate sunt rezultatul neglijenței sau neatenției persoanelor, ce intenționează să traverseze frontiera de stat, prezentându-se la controlul de frontieră cu muniții nedeclarate în bagaje.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților