[ X ]
[ X ]
[ X ]
Polițiștii de frontieră au comemorat victimele accidentului nuclear de la Cernobîl
25 Aprilie

Polițiștii de frontieră au participat la ceremonia de comemorare a victimilor accidentului nuclear de la Cernobîl, defășurată astăzi 25 aprilie curent, la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Prezeți la eveniment au fost reprezentanți din toate subdiviziunile MAI și veterani ai instituției care au participat nemijlocit la înlăturarea urmărilor accidentului din aprilie 1986, transmite CURENTUL.

33 de ani se împlinesc de la cea mai mare catastrofă nucleară din istorie. Chiar dacă este o pagină neagră în istoria universală, este de netrecut cu vederea urmările acestui accident.

În cadrul ceremoniei de comemorare a victimilor a fost ținut un minut de reculegere pentru cei care și-au riscat viața deplasându-se la locul tragediei pentru a înlătura pericolul, stricăciunile provocate și să ofere ajutor băștinașilor. A fost urmărit un film documentar cu mărturiile și experiențele deloc plăcute a veteranilor, a soțiilor ai căror soți au avut de suferit și alte povești de viață despre tați, frați și surori.

La final, ministrul Afacerilor Interne a înmânat destincții și diplome ofițerilor în rezervă care au fost antrenați în lichidarea urmărilor după deflagrație. Inspectoratul General al Poliției de Frontieră împărtășește durerea nemărginită cu familiile îndurerate care au avut de suferit, iar celor care sunt în viață multă sănătate, putere și voință pentru a merge mai departe.

Cristina Pendea

azi_8 azi_5 azi_1 azi_3

Inapoi la arhiva noutaților