[ X ]
[ X ]
[ X ]
Polițiștii continuă informarea cetățenilor privind riscul COVID-19
5 Iunie

Angajații poliției patrulează curțile blocurilor, străzile, zonele de agrement unde persistă un flux sporit de persoane, informând cetățenii să respecte măsurile de sănătate publică impuse de autorități, totodată din automobilele de serviciu sunt difuzate mesaje audio, transmite CURENTUL.

În scopul respectării prevederilor Hotărârilor nr. 11-13 ale Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, angajații Direcției de Poliție a mun. Chișinău au asigurat inclusiv, monitorizarea activității agenților economici și a piețele comerciale, vis-a-vis de respectarea de către administratori, comercianți și vizitatori a măsurilor de rigoare în scopul prevenirii răspândirii epidemiei COVID-19.

În acest context, Poliția Capitalei recomandă cetățenilor de a respecta Instrucțiunile cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID-19 reglementate prin Hotărârile Comisiei specificate supra, cum ar fi:

– asigurarea respectării distanței sociale între persoane de minim 1 (unu) metru;

– respectarea regulilor de igienă a mâinilor;

– purtarea măștilor în transportul public, spațiile comerciale și spații publice închise, în situația în care nu poate fi respectată distanța socială/fizică. Masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul.

– organizarea accesului fluidizat al vizitatorilor și însoțitorilor în cadrul instituției/prestatorului;

– organizarea și efectuarea triajului zilnic al personalului angajat la începutul turei de lucru;

– asigurarea personalului angajat cu echipament de protecție conform riscului de expunere;

– utilizarea corectă a echipamentului de protecție;

– asigurarea protecției personalului care efectuează cursele de transport, prin: echipament de protecție (măști, mănuși), dezinfectanți (pentru mîini și suprafețe), etc;

– limitarea numărului de persoane în transportul feroviar și rutier în trafic raional și interraional– proporțional numărului de scaune disponibile in mijlocul de transport, iar pentru transportul rutier în trafic urban în limita a 60% din capacitatea de îmbarcare;

– purtarea obligatorie a măștilor de protecție pentru pasageri;

– asigurarea cu dezinfectante pentru mâini la intrare;

– accesul vizitatorilor cu măști în spațiu închis;

Totodată, readucem aminte că, se interzice până la data de 30 iunie 2020:

– aflarea în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.), în grupuri mai mari de 3 persoane, cu posibilitatea de prelungire a termenului de interdicție în funcție de situația epidemiologică. Respectarea distanței sociale/fizice de 1 (unu) metru rămâne a fi obligatorie, indiferent de numărul de persoane prezente în locurile publice.

– aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 (șaizeci și trei) ani, în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă, cu posibilitatea de prelungire a termenului de interdicție în funcție de situația epidemiologică.

– aflarea persoanelor pe terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement, cu posibilitatea de prelungire a termenului de interdicție în funcție de situația epidemiologică.

– organizarea şi desfășurarea tuturor activităților/competițiilor cu caracter cultural–sportiv, precum și alte măsuri/evenimente în spații/clădiri închise.

Poliția Capitalei în continuare va monitoriza respectarea restricțiilor impuse în acest sens și îndeamnă repetat populația de a evita la maxim deplasările și prezența în locurile publice fără necesitate stringentă.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților