[ X ]
[ X ]
[ X ]
Polițiștii au anihilat un grup criminal specializat în fraude fiscale. Prejudiciul cauzat bugetului național este de 10 mln lei
22 Martie

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) în comun cu ofițerii de investigație al Inspectoratului Național de Investigații (INI) au anihilat un grup criminal specializat în fraude fiscale în proporții deosebit de mari, transmite CURENTUL.

Potrivit procurorului PCCOCS, Nadejda Busuioc, grupul a fost documentat și investigat timp de 4 luni.

„Din grup făceau parte 10 persoane specializate în comercializarea cerealelor, gestionați din 2015 până în 2017, de 9 persoane juridice. Gruparea punea în aplicare diverse scheme prin intermediul persoanelor juridice prejudiciind bugetul public național: documentarea unor tranzacții economice fictive de la persoanele juridice, legalizarea procurărilor produselor agricole contra numerarului facturilor, lichefierea mijloacelor bănești.

Au fost reținute 3 persoane, printre care și organizatorul, pentru 72 de ore. Prejudiciul cauzat este estimat la 10 milioane de lei. Sunt verificate și alte acțiuni ilegale”, a spus procurorul.

Șeful secției investigarea fraudelor economice al INI, Vitalie Procopii, a menționat că grupul achiziționau cereale de la persoanele fizice fără acte și fără a achita TVA-ul.

„Am documentat 10 persoane, în vizor sunt alte 4 și 2 stau în umbră. Companiile primeau bani în cont, banii erau redirecționați fără o tranzacție reală și factură fiscală, aceștia se lichefiau de la conturile bancare. Liderul era o persoană care avea cunoștințe în domeniu și știa să dirijeze astfel de scheme”, a spus Vitalie Procopii.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților