[ X ]
[ X ]
[ X ]
Polițist reținut de CNA. Timp de un an percepea taxe ilegale de protecție de la un agent economic
17 August

Un polițist din Ciadîr-Lunga a ajuns în vizorul DGT Sud a CNA, după ce mai bine de un an ar fi perceput taxe ilegale de protecție de la un agent economic. Bărbatul a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție în dimineața acestei zile, fiind bănuit de corupere pasivă, transmite CURENTUL.

În fapt, omul legii, în virtutea funcției deținute, ar fi primit sistematic bani, produse alimentare, băuturi alcoolice, țigări și cartele de reîncărcare a telefonului mobil, pentru a nu raporta despre abaterile de la legislație admise de un antreprenor. Sumele de bani variau între 500 și 1000 de lei. Totodată, agentul economic ar fi primit asigurări de la polițist că-i vor fi rezolvate toate problemele legate de activitatea comercială.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, sub controlul CNA, au fost efectuate mai multe livrări de control, ce confirmă declarațiile denunțătorului.

Cu puțin timp în urmă, ofițerul de investigații a fost reținut în incinta Inspectoratului de Poliție Ciadîr-Lunga. Polițistul a fost recunoscut în calitate de bănuit şi reținut pe un termen de 72 de ore.

Pentru acest gen de infracțiune, Codul Penal al Republicii Moldova prevede o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unități convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților