[ X ]
[ X ]
[ X ]
Polițist reținut de CNA. Ar fi înlăturat probe din cadrul unui dosar al unui agent economic specializat în jocuri de noroc
22 Septembrie

Un ofiţer de investigaţii din cadrul Secţiei investigarea fraudelor economice a Inspectoratului de poliţie Centru a fost reţinut de procurorii anticorupţie şi CNA. Poliţistul este bănuit că ar fi înlăturat probe din dosarul contravenţional pornit în privinţa unui agent economic, specializat în jocuri de noroc, transmite CURENTUL.

Astăzi, în urma acţiunilor de urmărire penală, poliţistul a fost reţinut, iar pe fapta descrisă mai sus au fost iniţiate două cauze penale – pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu şi fals în acte publice. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă de la 2 la 6 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

În prezent, ofiţerul se află în custodia CNA, cazul fiind cercetat de Procuratura Anticorupţie.

În anul 2016, 49 de poliţişti au ajuns în vizorul CNA şi al procurorilor, fiind suspectaţi de comiterea actelor de corupţie. În anul curent, au fost documentate 18 cazuri ce vizează angajaţi ai poliţiei.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților