[ X ]
[ X ]
[ X ]
Politicianul din R. Moldova care consideră că declararea Independenței la 27 august 1991 a fost o greșeală
27 August

Ana Guțu, prim-vicepreședintele Partidul Unității Naționale (PUN) spune, în cadrul proiectului www.curentul.md realizat cu ocazia Zilei Independenței R. Moldova intitulat „Cu drag de țară”, că „doar Unirea cu Țara noastră România mai poate salva oamenii din acest stat” .

„La 26 ani de la declararea Independenței, Republica Moldova e un stat de model gubernial rusesc, fără resurse umane tinere, care pleacă în continuu. Republica Moldova este un stat fără perspective, cu populație îmbătrânită, căreia curând nu va avea cine să-i plătească pensiile”, consider politiciana.

Întrebată ce a făcut ea pentru țară, Ana Guțu ne-a răspuns: „Eu am participat activ la edificarea unei instituții universitare private cu prestigiu regional și internațional, am cultivat și educat zeci de generații de tineri, care, din păcate, au plecat peste hotare pentru a-și asigura un trai mai bun. Am contribuit plenar și substanțial la asocierea R. Moldova cu Uniunea Europeană prin toată activitatea mea politică în calitate de deputat din anul 2009 până în anul 2014”.

Cât privește greșelile comise, prim-vicepreședintele PUN consideră că declararea Independenței R. Moldova este una din ele.

„Cele trei greșeli au fost: declararea Independenței R. Moldova fără a proceda la actul Unirii cu România, aderarea R. Moldova la CSI și refuzul ofertei României de a ne integra în spațiul ei energetic”, afirmă ea.

Ana Guțu crede că „doar Unirea cu Țara noastră România mai poate salva oamenii din acest stat de la pauperizare și îmbătrânire accelerată”.

Notă: Republicat din 18 august 2017.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților