[ X ]
[ X ]
[ X ]
Politician: Doi oameni au fost împușcați pe aeroport, în plină zi. Ați văzut vreo demisie de onoare?
14 Iulie

Vadim Brînzaniuc, vicepreședinte al Partidului Social Democrat European (PSDE), președinte al PSDE Chișinău, în contextul demisiei de nivel înalt din aceste zile în România, s-a întrebat de ce în Republica Moldova nu a urmat nicio demisie după incidentul tragic de la aeroport, când au decedat doi oameni, informează CURENTUL. 

„Care-i diferența dintre un om de stat și un politruc de duzină? Foarte mare. Pentru un om de stat funcția reprezintă o mare responsabilitate, pe care și-o asumă conștient pentru a-și servi țara și cetățenii. Ceilalți însă, văd în funcția lor doar șansa de a se ridica deasupra celorlalți și de a-și satisface niște ambiții și orgolii personale.

Un exemplu de om de stat este fostul deja ministru al Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, colegul nostru de la PSD România, care și-a dat demisia de onoare, în urma scandalului azilelor de bătrâni”, a menționat politicianul.

În context, Vadim Brînzaniuc a întrebat „La noi când ați văzut vreo demisie de onoare?”. „Nu-mi amintesc. Deși scandalurile publice nu mai contenesc. Doi oameni au fost împușcați pe aeroport, în plină zi, și nu a urmat nicio demisie. Nimeni nu-și asumă responsabilitatea pentru această tragedie cumplită. De ce? Simplu, pentru că ai noștri sunt doar șefi, nu și oameni de stat. Respectiv, acolo onoare și demnitate nu există. Iar când nu există onoare și demnitate, nu există nici responsabilitate”, a menționat vicepreședintele PSDE.

Potrivit spuselor sale, acesta nu-i doar singurul exemplu. „Pentru criza și hoția din domeniul energetic, se cerea cel puțin o demisie de onoare. În cazul crizei din agricultură la fel. De justiție nu mai vorbim, la câte scandaluri se produc în fiecare zi, ar fi trebuit să avem un șir întreg de demisii de onoare. Dar de unde, dacă nu-i?! Nu în zadar se spune: ferește-mă, Doamne, de săracul ajuns bogat și de prostul ajuns șef!” – a mai spus el.
Inapoi la arhiva noutaților