[ X ]
[ X ]
[ X ]
Poliția va asigura ordinea publică și siguranța cetățenilor pe parcursul evenimentelor de astăzi din Capitală
17 Septembrie

Polițiștii vor spori măsurile de asigurare a ordinii publice și supraveghere a circulației rutiere în cadrul evenimentelor de astăzi, transmite CURENTUL.

Astfel, polițiștii vor fi prezenți în Piața Marii Adunări Naționale între orele 09:00-16:00, la Campionatul mondial „Poliatlon Bodyguard”.

La ora 12:00, Comunitatea motocicliștilor din Moldova, va desfășura o paradă a motocicletelor cu genericul „Chișinău Gentlemans Ride 2017”.

Începând cu ora 09:00, în fața Parlamentului RM se va organiza un miting care va continua cu un marș pe străzile capitalei.

Între orele 15:00-23:00, în parcul Dendrarium va fi organizat un eveniment cultural-artistic.

În context, vor fi dislocate mai multe echipaje pedestre și de patrulare mobilă care vor dirija fluxul participanţilor la trafic şi vor redirecţiona deplasarea transportului pe parcursul desfăşurării manifestărilor, pentru a nu admite crearea ambuteiajelor şi periclitarea circulaţiei rutiere.

În vederea asigurării bunei desfăşurări a manifestaţiilor, precum şi întru crearea climatului de siguranţă tuturor organizatorilor și participanţilor la evenimentele de astăzi, Poliția recomandă cetățenilor:

– să respecte legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale forțelor de ordine;

– să se abţină de la acţiuni care pot împiedica desfăşurarea pașnică a evenimentelor şi de la incitarea la astfel de acţiuni;

– să se conformeze indicațiilor inspectorilor de patrulare care vor dirija circulația rutieră;

– în timpul evenimentelor să nu deţină arme, obiecte explozive, substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor;

– să evite apariția în stare de ebrietate în zonele de agrement și locurile de odihnă în masă a populației;

– să își supravegheze în permanență copiii, pentru a nu admite ca aceștia să fie supuși unor evenimente neplăcute.

În cazul apariției oricărei situații de risc, Poliția roagă imediat să apelaţi la ajutorul echipei de patrulare, a celui mai apropiat sector sau post de poliţie sau la numărul de telefon 902.

Totodată, Poliția roagă insistent să nu efectuați apeluri false la numărul 902 pentru a nu ocupa linia telefonică și a oferi posibilitate celor care au nevoie de ajutor să telefoneze Poliției.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților