[ X ]
[ X ]
[ X ]
Poliția Republicii Moldova: Participanții la protestele agricultorilor au admis abateri
14 August

Poliția Republicii Moldova vine cu un mesaj, urmare a protestelor agricultorilor care au avut loc în unele raioane ale Republicii și continuarea acestora în municipiul Chișinău, informează CURENTUL.

„Pe parcursul deplasării organizate, participanții la proces au admis abateri de la cadrul normativ, care cad sub incidența articolelor 2431 Cod Contravențional „Deplasarea neautorizată în grup pe drumurile publice” și art.225 Cod Contravențional „Blocarea intenţionată a unei benzi de circulaţie sau a arterelor de transport”, fapt pentru care poliția va documenta și va acționa în condițiile cadrului legal”, se arată într-un comunicat al Poliției.

În același timp, reprezentanții Poliției adaugă: „Amintim, că în corespundere cu punctul 6 din Hotărârea nr. 21 din 24 iulie 2020 a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, întrunirile, inclusiv și de acest gen, urmează a fi organizate cu:

– participarea unui număr mai mic de 50 de persoane;

– respectarea măsurilor de sănătate publică;

– întocmirea obligatorie de către organizatori a listei de evidență epidemiologică a evenimentului după modelul (nume, prenume, număr de telefon, adresă de domiciliu, etc.)”.

„Precizăm, că Poliția este obligată să împiedice orice încălcare a legislației și a altor norme legale și recomandă tuturor participanților să dea dovadă de comportament bazat pe comunicare și dialog. În același timp, îndemnăm participanții la protest să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se abțină de la acțiuni ce contravin normei legale, să nu admită provocări la violențe și încălcarea legislației”, se menționează în același comunicat.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților