[ X ]
[ X ]
[ X ]
Poliția Națională – 30 de ani de la creare! Mesajele conducerii țării adresate polițiștilor și veteranilor
18 Decembrie

Poliția Națională marchează, astăzi, 30 de ani de la creare. Cu această ocazie, conducerea țării a adresat mesaje de felicitare, transmite CURENTUL.

Actualul Președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon a urat polițiștilor și veteranilor sănătate, bucurii, împliniri personale și satisfacție în carieră.

„STIMAȚI ANGAJAȚI ȘI VETERANI AI POLIȚIEI,
Cu ocazia aniversării a 30-a a creării Poliției, Vă adresez cele mai sincere felicitări Dumneavoastră personal, precum și familiilor care Vă sunt alături și Vă sprijină în realizarea misiunilor deloc ușoare.
Stimați polițiști, Vă mulțumesc pentru munca depusă în îndeplinirea profesionistă a responsabilităților conferite prin lege și pentru devotamentul de care dați dovadă chiar și în această perioadă complicată în care ne aflăm.
Criza epidemiologică s-a dovedit a fi o adevărată provocare pentru țara noastră. Or, anume Dumneavoastră, alături de alți eroi ai timpului, luptați în prima linie împotriva pandemiei, muncind neobosit.
Vă urez tuturor, angajați și veterani ai Poliției sănătate, bucurii, împliniri personale și satisfacție în carieră. Perseverați întru binele poporului și prosperarea Republicii Moldova!”, se spune în mesaj.

Și Prim-ministrul țării, Ion Chicu, a adresat un mesaj colaboratorilor din Poliție.

„Stimați colaboratori ai Poliției Naționale,
Ziua de 18 decembrie este dedicată profesionalismului colaboratorilor Poliției Naționale, celor care zi de zi depun eforturi majore pentru asigurarea ordinii publice și securității oamenilor. Astăzi marcăm 30 de ani de la fondarea organelor afacerilor interne ale Republicii Moldova – o perioadă determinată de acțiuni constante de a moderniza structurile de forță.
Colaboratorii poliției reprezintă Statul, Legea, Dreptatea, iar de fiecare polițist depinde securitatea fiecărui cetățean. Poliția redă încredere societății prin atitudine responsabilă, prin muncă competentă și profesionistă, prin reacție promptă la problemele tuturor. Este important să acționați decisiv în interesul țării, să aplicați legea în interesul adevărului.
Exprim profundă recunoștință veteranilor din cadrul Poliției Naționale și le mulțumesc pentru munca depusă în vederea prevenirii și combaterii infracționalității, dar și pentru contribuția valoroasă la educația și dezvoltarea tinerilor colaboratori ai Ministerului Afacerilor Interne. Acest lucru este enorm de valoros, ori vedem cu toții cum tinerii se aliniază în situații complicate pentru a rezolva misiuni dificile. Vedem acest lucru astăzi, când ei acționează decisiv în condiții de amenințare a epidemiei de coronavirus, asigură ordinea publică și contribuie la implementarea celor mai importante măsuri urgente menite să protejeze viața și siguranța cetățenilor noștri.
Stimați polițiști,
Cu ocazia Zilei Profesionale vă aduc sincere felicitări, din numele meu personal și al Guvernului Republicii Moldova. Vă doresc sănătate, mult succes, forțe de muncă și tărie pentru a vă onora în continuare obligațiunile cu demnitate.
Transmit gânduri bune și recunoștință familiilor voastre, care vă motivează și vă încurajează să fiți mai puternici. Toate realizările și succesele voastre sunt și meritul lor, manifestat prin sprijinul și înțelegerea acordată.
La Mulți Ani, Poliția Națională a Republicii Moldova!”, se spune în mesajul Premierului.

De asemenea, ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu a urat polițiștilor, angajaților și veteranilor, precum și familiilor lor mulți ani cu sănătate, bunăstare, optimism, liniște în suflet, răbdare, fericire și împliniri personale și profesionale.

„Dragi colegi, polițiști și polițiste din toată țara,
Anul acesta Poliția Națională împlinește 30 de ani de la creare, timp în care voi – stimați polițiști ați îndeplinit cu fermitate, onoare și profesionalism misiunile de serviciu, ați fost și sunteți permanent la datorie gata de orice sacrificiu pentru siguranța cetățenilor.
Sunt sigur că întreaga echipă a Ministerului Afacerilor Interne va depune și în continuare toate eforturile pentru a depăși greutățile de moment, activând și mai eficient pentru asigurarea ordinii și securității, manifestând fidelitate și credință la apărarea valorilor supreme – suveranitatea, independența și integritatea Republicii Moldova.
Urez tuturor polițiștilor, angajaților și veteranilor, precum și familiilor lor mulți ani cu sănătate, bunăstare, optimism, liniște în suflet, răbdare, fericire și împliniri personale și profesionale. Să obțineți și în viitor succese deosebite în activitate.
Vă mulțumim pentru dedicație, pentru munca asiduă și sacrificiile pe care le faceți zi de zi. Să aveți parte de multă forță și curaj pentru a răspunde cu promptitudine și maximă eficiență în orice situații.
La mulți ani Poliția Națională a Republicii Moldova!”, se spune în mesajul ministrului.

La rândul său, noul Președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu a spus că este recunoscătoare polițiștilor care și-au păstrat devotamentul în condiții grele.

„Stimați polițiști,
Astăzi marcăm 30 de ani de la crearea oficială a Poliției Republicii Moldova, o instituție de bază a statului. Astăzi onorăm dedicația oamenilor care au pus bazele instituției poliției naționale și memoria polițiștilor căzuți la datorie, în fața jertfei cărora, avem obligația să acționăm cu demnitate, curaj și în litera legii.
Sunt recunoscătoare polițiștilor care și-au păstrat devotamentul și respectul față de cetățeni în condiții foarte grele, înfruntând provocări mari. Vă felicit și vă mulțumesc tuturor polițiștilor, celor care își îndeplinesc misiunea cu demnitate și curaj. Voi, polițiștii, trebuie să fiți coloana vertebrală a țării. De felul cum stați voi – drepți sau încovoiați sub presiune, depinde securitatea cetățenilor și ordinea în țară.
Patriotismul polițiștilor este temelia securității în stat, căci polițiștii care își încalcă jurământul de a servi poporul acestei țări pun în pericol siguranța oamenilor și, în egală măsură, siguranța colegilor polițiști. Polițiștii merită o instituție curată, corectă și modernă, cu conducători curajoși, care respectă legea și nu îndeplinesc ordine politice. O instituție care să ofere instruiri profesioniste, proceduri clare, protecție juridică adecvată, remunerare corespunzătoare, promovare în bază de merite. Este o necesitate vitală a fiecărui polițist să știe că mergând în misiune are colegi și conducători care îl ajută, nu îl trădează.
Unii politicieni văd în poliție doar un instrument de stors bani și o bâtă politică, folosită în interes personal, împotriva oamenilor și a țării. Vreau să vă asigur că timpul unor astfel de politicieni apune. Cetățenii vor o poliție în care să aibă încredere – sunt convinsă că și polițiștii își doresc acest lucru. În calitate de președinte, veți avea tot sprijinul meu pentru a elibera poliția de interese politice și influențe criminale.
Dragi polițiști, trăim vremuri grele din care vom ieși cu bine doar dacă fiecare își va îndeplini responsabilitățile cu devotament, în interesul cetățenilor. Contez pe voi, pe patriotismul și curajul vostru. Ascultându-ne propria conștiință, fiind alături de popor, vom reuși să schimbăm țara spre bine!”, a scris Maia Sandu.

Șeful Poliției Naționale, Sergiu Paiu a mulțumit polițiștilor pentru rezultatele pozitive, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, asigurarea ordinii şi liniştii publice.

„Stimați colegi!
Astăzi, de Ziua Poliției Republicii Moldova, îmi aduc toată admirația și aprecierea pentru colegii mei, oamenii legii care au ales să îmbrace uniforma de polițist și să servească țara cu devotament și onoare.
Onorați polițiști, ofițeri și subofițeri, ați ales o meserie care cere dedicație și dăruire, dar și sacrificiu, zile și nopți petrecute pe teren pe arșiță, ploi sau ger și familii neglijate.
Activitatea de polițist mai înseamnă și mult risc. Astăzi, îmi plec capul și aduc un omagiu oamenilor legii care și-au sacrificat viața pentru securitatea publică și pentru a salva cetățeni aflați în pericol.
În acest sistem avem veterani de la care avem multe de învățat. Ei au construit fundamentul poliției actuale. Chiar și după 30 de ani de activitate, avem veterani care și astăzi țin piept răufăcătorilor și stau de veghe ordinii publice.
Însă eu personal, în calitatea mea de conducator al Poliției Naționale, îmi doresc mai mult de la sistemul polițienesc al acestei țări. Și anume, cea mai mare provocare a mandatului meu a fost încă de la început, creșterea gradului de încredere a cetățenilor în Poliție.
Îmi aduc aminte, ziua de 17 iunie 2020, când am preluat mandatul de Șef al Poliției Naționale, o funcție onorantă și, în același timp, încărcată de responsabilitate față de cetățenii Republicii Moldova și față de țară. Atunci mi-am stabilit niște obiective înalte ținând cont de așteptările oamenilor față de instituția pe care o conduc și am stabilit că prin muncă asiduă, transparență și conlucrare cu cetățenii țării, vom aduce Poliţia Moldovei să fie o instituţie responsabilă, sigură şi de încredere.
Dragi colegi, vă mulţumesc pentru rezultatele pozitive, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, asigurarea ordinii şi liniştii publice.
La mulți ani, Poliția Republicii Moldova!”, se spune în mesajul șefului Poliției Naționale.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților