[ X ]
[ X ]
[ X ]
Poliția de Frontieră va avea propriul sistem al serviciilor psihologice integrate
20 Noiembrie

La sfârșitul săptămânii trecute a fost lansat un proiect de asistență externă „Dezvoltarea sistemului serviciilor psihologice integrate ale Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din Republica Moldova” (SPINS), transmite CURENTUL.

Evenimentul a derulat cu inițierea discuțiilor pe marginea proiectului – scop și importanță, dar și necesității implementării acestuia în cadrul Poliției de Frontieră.

Proiectul își propune dezvoltarea activității de psihologie în Poliția de Frontieră conform standardelor europene, sporind proiectarea, planificarea și desfășurarea activităților de psihologie, cu încadrarea în mod prioritar dimensiunea de gen și cu respectarea normelor deontologice, metodologice și bunelor practici în domeniu. Printre serviciile principale imediate care vor da rezultat din perspectiva dimensiunii de gen vor fi diagnozele organizaționale la nivelul subdiviziunilor de frontieră, asistența psihologică oferită polițiștilor de frontieră, selectarea și angajarea personalului IGPF și nu în ultimul rând, oferirea asistenței psihologice corespunzătoare emigranților, aflați în situații vulnerabile.

În cadrul evenimentului de lansare de proiect au participat secretarul de stat pentru Management Integrat al Frontierei, Migrație și Azil, Alexandru Larionov, șeful Poliției de Frontieră Fredolin Lecari și Ofițerul Național de Programare, Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) Simion Terzioglo.

Întâlnirea a finalizat cu exprimarea unanimă a convingerii că acest proiect va genera rezultatele dorite, prin susținere reciprocă, colaborare avantajoasă și implementarea celor mai bune practici în sistemul serviciilor psihologice integrate ale Poliției de Frontieră.

Proiectul de asistență externă „Dezvoltarea sistemului serviciilor psihologice integrate ale Inspectoratului General al Poliției de Frontieră în Republica Moldova” (SPINS), implementator OIM Moldova, fiind alocat un buget de 170 mii dolari.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților