[ X ]
[ X ]
[ X ]
Poliția de Frontieră și SIS au semnat un acord de cooperare
29 Mai

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) au încheiat un nou acord de cooperare interinstituțională. Documentul a fost semnat de către conducătorii instituțiilor – Alexandr Esaulenco și Corneliu Groza, astăzi, 29 mai curent, transmite CURENTUL.

Prin acest act, părțile au decis conjugarea eforturilor în direcţia consolidării şi dezvoltării unor mecanisme de interacțiune eficientă, racordate la realităţile actuale şi factorii de risc existenţi. La fel, semnarea acordului va contribui la dezvoltarea capacităților de identificare şi preîntâmpinare a materializării fenomenelor cu potenţial de subminare a segmentului strategic în domeniul securității frontierei de stat.

Alexandr Esaulenco, director al SIS, a reiterat importanța parteneriatelor în realizarea unui sistem fiabil și eficient în vederea anticipării corecte și timpurii a provocărilor de securitate. „Voi pleda în continuare pe cooperare pragmatică cu instituțiile statului pentru că misiunile noastre sunt complementare, iar schimbul de informații reprezintă elemente-cheie în cadrul garantării unui climat favorabil de securitate națională și regională”, a menționat directorul SIS.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților