[ X ]
[ X ]
[ X ]
Poliția de Frontieră și Inspectoratul pentru Protecția Mediului au semnat un Acord de cooperare
13 Decembrie

Acordul de cooperare între Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratul pentru Protecția Mediului al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării, Regionale și Mediului a fost semnat, astăzi, transmite CURENTUL.

Obiectivele principale ale prezentului Acord constă în desfășurarea activităților parteneriale în domeniul asigurării securității frontierei, combaterea criminalităţii transfrontaliere, respectării regulilor regimului frontierei de stat, precum și în domeniul protecției mediului și utilizarea rațională a resurselor naturale din zona de frontieră.

Cooperarea între Părți se va realiza pe domeniile de referință ținând cont de respectarea legislaţiei ambelor Părți, de schimbul de informații, de formarea grupelor mixte, întru asigurarea activităților specifice, planificarea și desfășurarea acțiunilor coordonate, întru asigurarea operațiunilor comune, în vederea contracarării acțiunilor ilegale conform competențelor din zona de frontieră. De asemenea, verificarea eficacității cooperării se va realiza prin efectuarea evaluărilor comune în teren, prin analiza rapoartelor privind misiunile de cooperare și prin alte metode, care pun în evidentă relevanța activităților organizate și desfășurate în comun.

„Evenimentul de astăzi derivă din oportunitatea sustenabilă asupra activității personalizate pe care o desfășurăm zilnic la frontieră. Cu siguranță prevalează doar beneficii dacă facem referință la experiența cooperării de până acum. Angajamentul polițiștilor de frontieră va fi în continuare implicarea în diverse acțiuni pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor și contravențiilor pe sectorul de responsabilitate, cât și acordarea asistenței de specialitate la nivel central și teritorial în cauzele complexe din domeniul de competentă.” a menționat șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari.

În acest context, Gheorghe Manjeru, Șef al Inspectoratului pentru Protecția Mediului al MADRM a apreciat semnarea Acordului de cooperare, remarcând responsabilitatea privind domeniul de activitate și asigurarea, în limitele resurselor și posibilităților, cu mijloacele de transport și ambarcațiuni, pe timpul organizării și desfășurării unor acțiuni complexe de inspecție și control în zonele greu accesibile.

La final Părțile și-au transmis reciproc mult succes în activitatea de bază, mizând pe atitudine, responsabilitate și un sprijin comun privind domeniile pentru care se realizează colaborarea.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților