[ X ]
[ X ]
[ X ]
Poliția de Frontieră mizează pe o conlucrare continuă cu partenerii americani
29 Martie

Conducerea Poliției de Frontieră a avut o ședință de lucru cu reprezentanții Agenției de apărare și reducere a amenințărilor (DTRA) a Departamentului Apărării al SUA și companiei RAYTHEON, transmite CURENTUL.

Reuniunea s-a organizat în contextul desfășurării bilanțului trimestrial privind realizările în implementarea proiectului Armele de Distrugere în Masă – Program de Prevenire al Proliferării (ADM-PPP). În cuvântul său de salut, șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari a mulțumit pentru cooperarea efectivă și conlucrarea fructuoasă cu partenerii americani, evidențiind cele mai importante realizări. Totodată, el a enumerat principalele riscuri și cele noi apărute ca urmare a schimbărilor geopolitice din regiune și la nivel internațional.

Discuțiile dintre părți au continuat cu relevarea progreselor înregistrate până la moment și situația actuală cu privire la implementarea proiectului, inclusiv transferul capacităților de sustenabilitate a sistemelor și echipamentelor avute în dotare, în gestiunea Poliției de Frontieră.

La fel, delegația SUA și-a exprimat intenția de a continua colaborarea de succes, stabilită între părți, confirmând disponibilitatea și dorința oferiri suportului necesar în dezvoltarea instituțională a IGPF.

Notă: Proiectul ADM-PPP are ca scop îmbunătățirea și consolidarea capacităților Poliției de Frontieră de a descuraja, detecta și interzice trecerea armelor de distrugere în masă și a materialelor conexe peste frontiera de stat a Republicii Moldova. În cadrul acestui proiect, asistența este acordată sub formă de echipamente, materiale, tehnologii și instruiri cu scopul sporirii securității frontierelor Republicii Moldova.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților