[ X ]
[ X ]
[ X ]
Poliția de Frontieră își va ajusta misiunile de protejare a resurselor piscicole
1 Aprilie

De astăzi, 1 aprilie curent și pe parcursul a 75 de zile consecutive, pe teritoriul Republicii Moldova este stabilită perioada de prohibiţie în obiectivele acvatice piscicole naturale. Astfel că patrulele Poliției de Frontieră își vor ajusta misiunile de protejare a resurselor piscicole în ecosistemele acvatice naturale, aflate atât la frontiera de stat, cât și în zona de frontieră, prin utilizarea frecventă/intensă a ambarcațiunilor, tehnicii de serviciu, mijloacelor speciale și echipamentul din dotare, respectând strict totodată, măsurile de protecție individuală, impuse de riscurile provocate de noul coronavirus COVID-19.

Conform ordinulului Nr.11 din 16.03.2020 emis de Agenția de Mediu sunt precizate perioadele și zonele de prohibiţie a pescuitului în obiectivele acvatice piscicole naturale din Republica Moldova pentru anul 2020. În timpul prohibiției se interzice pescuitul și aflarea în obiectivul acvatic sau în preajma lui cu unelte de pescuit. În cazul constatării încălcării prevederilor din acest ordin, polițiștii de frontieră vor acţiona în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare.

Reamintim că pe perioada Stării de Urgență a fost sistat procesul de eliberare a permiselor de acces în zona de frontieră și a autorizațiilor de activitate în unele sectoare ale frontierei, excepții sunt doar pentru activitățile ce nu suportă amânare. Suplimentar, este limitat accesul persoanelor și desfășurarea unor activități în zona de frontieră, în limitele fâșiei de protecție a frontierei de stat.

Atenționăm că toate persoanele care vor fi depistate în limitele zonei menționate, urmează a fi identificate sub aspect de subiect al regimului de autoizolare, iar în cazul constatării acestor încălcări persoanele în cauză devin pasibile de răspundere contravențională.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților