[ X ]
[ X ]
[ X ]
Poliția de Frontieră intensifică activitatea la punctele de trecere situate la granița cu Ucraina
20 August

Măsuri suplimentare de lucru în punctele de trecere situate la graniță cu Ucraina, unde se aşteaptă aglomeraţie în următoarele două săptămâni. Poliția de Frontieră se așteaptă la o creștere a numărului de călători și mijloace de transport în punctele de trecere Palanca, Tudora, Criva, Otaci, Mirnoe și Giugiulești – Reni, transmite CURENTUL.

„Mulți din conaționali nu vor ezita să petreacă pe litoralul Mării Negre minivacanța, prilejuită de sărbătorile naționale, dar și să meargă la piață în Ucraina, în contextul pregătirilor de început de an școlar”, menționează Poliția de Frontieră.

Conform unei analize a datelor statistice din ultimele zile, dar și comparativ cu anii trecuți, cele mai aglomerate perioade sunt la început de săptămână și în zilele de weekend, iar orele cu densitate a călătorilor în trafic sunt dimineața (06:00 – 09:00), după masă (16:00 – 18:00) și seara târziu (20:00 – 22:00).

„În aceste condiții, recomandăm călătorilor, în primul rând să aleagă pentru traversarea frontierei și punctele de trecere din proximitatea celor mai solicitate, spre ex.: pe linia PTF comun Criva să fie PTF comun Larga sau PTF comun Briceni, în proxima PTF Otaci este PTF Ocnița, în direcția PTF Mirnoe este PTF Vulcănești, iar mai aproape de PTF Giurgiulești-Reni este PTF Cișmichioi.

Totodată, înainte de a porni spre frontieră să se consulte aplicația de pe pagina oficială TRAFIC ONLINE, care estimativ prezintă media timpului de așteptare din toate punctele de trecere. La fel, vă amintim că activează non-stop Linia VERDE a IGPF (022 259 717), unde ofițerii de serviciu vă vor informa nu doar despre regulile și condițiile de traversare a frontierei de stat, dar și situația de moment în punctele de trecere”, menționează IGPF.

Totodată, Poliția de Frontieră va lua toate măsurile necesare pentru nu permite formarea rândurilor, crearea de disconfort participanților la trafic și apariției unor neînțelegeri la trecerea frontierei de stat.

„În continuare vom activa în regim intensiv, în conformitate cu planul operațiunii DIASPORA, semnat de Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal, care are menirea de a implementa acțiuni clare privind fluidizarea a traficului transfrontalier. Printre aceste acțiuni se regăsesc:

– suplimentarea numărului de angajați în cele mai solicitate puncte de trecere, cu detaşarea lucrătorilor din cadrul sediului central și structurilor teritoriale;

– folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere, deschiderea spre circulație a tuturor pistelor, inclusiv aplicarea procedurii de ”REVERS”;

– efectuarea procedurilor de traversare a frontierei, în afara rândului pentru conducătorii de biciclete, motociclete și ciclomotoare, care sunt vulnerabili la condițiile meteorologice în perioada caniculară;

– instalarea punctelor de reabilitare în scopul comunicării cu cetățenii, asigurării cu apă potabilă și asistență medicală;

– asigurarea interoperabilității tuturor bazelor de date pentru procesarea rapidă a documentelor de călătorie”, mai menționează Poliția de Frontieră.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților