[ X ]
[ X ]
[ X ]
Poliția de Frontieră intensifică activitatea în punctele de trecere în perioada minivacanței
23 August

În scopul menținerii unei situații controlate și stabile la frontiera de stat și în punctele de trecere, personalul Poliției de Frontieră va desfășura măsuri de intensificare a controlului la hotare, dar și de asigurare a nivelului adecvat de reacționare la evenimentele care pot genera apariția situațiilor de criză sau specifice în domeniul ordinii publice și securității frontaliere, transmite CURENTUL.

Astfel că de astăzi, 23 august curent și pe parcursul următoarelor opt zile se vor suplimenta activitățile ordinare de control al frontierei, în special se va lucra la capacitate maximă în perioadele de intensitate în trafic, fiind vorba de orele matinale și cele după masă, a fiecărei zi din săptămână.

„Pentru început, rugăm toți participanții la traficul transfrontalier să verifice valabilitatea și statutul documentului de călătorie. Ulterior, după posibilitate să se verifice din timp care este situația din punctele de trecere a frontierei, fie să se acceseze TRAFIC ONLINE, o aplicație de pe pagina oficială a IGPF (www.border.gov.md), fie să se urmărească pagina de facebook a IGPF, unde vor fi plasate datele despre situația în timp real din cele mai aglomerate puncte de trecere, fie să se consulte cu ofițerii de serviciu de la LINIA VERDE (022 259 717) care, pe lângă informația privind actele necesare la traversarea frontierei, vor informa despre situația din punctele de trecere.

Pentru a evita formarea rândurilor și pentru a nu permite creșterea considerabilă a timpilor de așteptare, recomandăm cetățenilor să diversifice alegerea punctelor de trecere pentru traversarea frontierei de stat. Menționăm că sunt deschise spre circulație cu România șapte puncte de trecere, iar cu Ucraina – 33 de puncte de trecere”, menționează Poliția de Frontieră.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților