[ X ]
[ X ]
[ X ]
Poliția de Frontieră a fost decorată cu ordinul „Credință Patriei” clasa I
22 Iunie

Departamentul Poliției de Frontieră al MAI al Republicii Moldova a fost decorat cu ordinul „Credință Patriei” clasa I. Decretul a fost semnat la 10 iunie curent de către președintele statului și publicat în Monitorul Oficial la 16 iunie, distincția fiind înmânată astăzi în cadrul întâlnirii dintre generațiile de grăniceri și polițiști de frontieră, transmite CURENTUL.

Distincţia este acordată în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în asigurarea securității frontierei de stat, pentru contribuție la combaterea migrației ilegale și a criminalității transfrontaliere și pentru cooperare intense cu organizațiile internaționale.

Sunt 25 de ani de la crearea autorității de frontieră a Republicii Moldova și 5 ani de când aceasta s-a transformat în Poliția de Frontieră, instituție cu „abordări moderne pentru o frontieră sigură”. Este un prilej deosebit pentru a adresa cele mai alese cuvinte de recunoștință și apreciere veteranilor instituției care au marcat istoria Poliției de Frontieră.

„Ziua de astăzi reprezintă un moment de amintire și respect celor pentru care conceptul de apărare și siguranța la frontieră a fost transformat într-un crez. Dumneavoastră, veterani ai Serviciului Grăniceri și Poliției de Frontieră, reprezentați și în prezent acei piloni care stau la baza formării instituției, contribuind esențial la combaterea criminalității transfrontaliere și la consolidarea unei imagini favorabile atât în țară, cât și peste hotare. La mulți ani, stimați veterani ai Poliției de Frontieră” a menționat domnul Fredolin Lecari.

Prezent la eveniment, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a adresat sincere felicitări veteranilor, dar și actualilor polițiști de frontieră, cu marcarea celor 25 de ani de la crearea instituției, urându-le multă sănătate și optimism în realizarea viselor. „Aud zeci, sute de mesaje de apreciere a activității polițiștilor de frontieră. Mă bucur și mai mult că oamenii sunt mulțumiți de activitatea voastră și, probabil voi sunteți cei care aduceți un plus valoare MAI. La mulți ani, Poliția de Frontieră!” a conchis ministrul Jizdan.

În cadrul întâlnirii, șeful Poliției de Frontieră a înmânat veteranilor instituției medalia comemorativă – 25 de Ani, în semn de apreciere pentru meritele înalte obținute pe parcursul îndeplinirii serviciului și cu prilejul sărbătorii profesionale.

Ceremonialul a finalizat cu intonarea imnului Poliției de Frontieră, acest însemn care inspiră curaj tuturor generațiilor de polițiști de frontieră care au luptat și continuă lupta pentru o frontieră sigură.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților