[ X ]
Poliția Capitalei implicată în acțiunile de prevenire a braconajului și pescuitului ilicit
21 Aprilie

Începând de la 01 aprilie până la 14 iunie 2021 este interzis pescuitul tuturor speciilor de pește din bazinele acvatice piscicole naturale, reglementat prin Ordinul nr.11 din 23 martie 2021 a Agenției de Mediu al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, transmite CURENTUL.

În acest context, Poliția Capitalei demarează activități comune de prevenire şi contracarare a braconajului şi pescuitului ilicit în perioada de prohibiție, iniţiind un şir de măsuri cum ar fi:

– interacţiunea permanentă cu Ministerul Mediului, Inspectoratul Ecologic de Stat şi Societatea Vînătorilor şi Pescarilor din Moldova, în vederea schimbului de informaţii şi planificării activităţilor comune de prevenire şi contracarare a braconajului şi pescuitului ilicit;

– acordarea de asistență serviciilor abilitate prin efectuarea raziilor comune în scopul contracarării pescuitului ilegal din bazinele acvatice naturale şi ridicării sculelor de pescuit comform restricțiilor impuse;

În cadrul efectuării raziilor de către angajații Poliție capitalei în comun cu inspectorii pentru Protecția Mediului Dubăsari, în adiacentul râului Nistru, au depistat două persoane care practicau pescuitul ilicit.

Persoanele depistate au fost documentate cu întocmirea proceselor verbale cu privire la contravenție, în baza art. 114 alin. 1 Cod Contravențional și aplicată sancțiune sub formă de amendă în sumă de 1200 lei, iar uneltele pentru pescuit au fost ridicate conform legisleției în vigoare.

Direcția de Poliție a mun. Chișinău atenționează amatorii de pescuit să se abțină de la practicarea acestei îndeletniciri pe perioada de prohibiție pentru a nu crea impedimente condițiilor optime de reproducere naturală a peștelui.

Încălcarea regulilor de protecție a resurselor piscicole şi a regulilor de pescuit în această perioadă se sancționează conform legislației în vigoare, în baza Articolul 114 al Codului contravenţional „Încălcarea regulilor de protecţie a resurselor piscicole şi a regulilor de pescuit”, iar dacă fapta constituie infracţiune este prevăzută de Articolul 234 a Codului penal.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților