[ X ]
[ X ]
[ X ]
Poliția Capitalei continuă măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19
12 August

Angajații Direcției de Poliție, desfăşoară activități de prevenire a răspândirii noului Coronavirus dar și de minimizare a impactului stresului la care sunt supuși cei mai mici în acestă perioadă. Astfel polițiștii au împărțit pliante cu un șir de recomandări în acest sens, și au informat cetățenii referitor la măsurile de prevenție cât și la abordarea subiectului în discuțiile cu copii, transmite CURENTUL.

Măsuri de prevenire recomandate de Poliție:

> Noul coronavirus, este contractat de organism prin ochi, nas și gură, ca urmare este extrem de important să nu vă atingeti fața cu mâinile nespălate.

> Mâinile se spală cu apă și săpun, timp de cel puțin 20 de secunde sau cu soluție pe baza de alcool, geluri sau șervețele dezinfectante.

> Purtarea măștilor în transportul public, spații comerciale, spații publice închise, în situația în care nu poate fi respectată distanța social/fizică. Masca trebue să acopere gura și nasul, dar numai pentru copiii de peste 2 ani. Bebelușii se pot sufoca!

> De asemenea, se recomandă păstrarea distanței fizice de orice altă persoană, mai ales dacă există riscul ca aceasta din urmă să fie infectată sau chiar prezintă simptome de infecție respiratorie.

> Dezinfecteaza suprafețele cu alcool sanitar in concentrație 70% ori cloramina.

> Vaccinul antigripal nu este un scut impotriva COVID-19.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților