[ X ]
[ X ]
[ X ]
Poliția avertizează șoferii și cetățenii cu privire la măsurile de siguranță în timpul vizitei Președintelui Turciei în RM
17 Octombrie

Pe durata vizitei oficiale a Președintelui Turciei în Republica Moldova, în perioada 17-18 octombrie, pe unele străzi din centrul Capitalei vor fi restricții de circulație a transportului, precum și întreprinse alte măsuri de asigurare a ordinii și securității publice, transmite CURENTUL.

În cadrul unui briefing de presă, șeful Inspectoratului Național de Patrulare (INP), Livii Baziuc, a informat pe care tronsoane din Capitală vor fi restricții de circulație.

„Pe parcursul zilei de astăzi, în scopul asigurării ordinii și securității circulației rutiere și întru prevenirea încălcării ordinii de drept, va fi restricționată circulația rutieră pe unele tronsoane în Chișinău și interzisă parcarea unităților de transport pe bulevardul Dacia, Ștefan cel Mare și Sfânt, Al. Pușkin, Vlaicu Pârcălab, Serghei Lazo și perimetrul străzilor Lazo până la Bodoni pe bld. Ștefan cel Mare și Sfânt.

În timpul deplasării delegațiilor vor fi sistate temporar activitatea stațiilor peco. Transportul public de pe Ștefan cel Mare și Sfânt va fi redirecționat pe strada București. În timpul deplasării delegației, în perimetrul străzilor Mihai Viteazul – Ismail circulație în ambele sensuri va fi sistată. Parcarea automobilelor pe străzile Vl. Pârcălab, 31 august, Sfatul Țării și Columna va fi interzisă. Poliția solicită șoferilor să evite deplasările pe străzile menționate, precum și să se conformeze restricționărilor”, a spus Livii Baziuc.

De asemenea, Marin Maxian, șeful Direcției Generale Securitate Publică al Inspectoratului General de Poliție (IGP), a spus că restricțiile sunt temporare și în conformitate cu protocoalele internaționale și legislația RM.

„Aceste măsuri sunt specifice oriunde este asigurată paza oficialităților cât merg în vizită. În timpul deplasării delegației cetățenii sunt rugați să fie cooperanți cu poliția pentru a obține accesul în clădiri, locul de muncă etc. Persoanele în stare de ebrietate, cu arme sau alte obiecte periculoase, vor fi restricționate, înlăturate și trase la răspundere. Recomandăm cetățenilor ca în perioada cât trece delegația să nu iasă la balcoane, să nu se arate, înlăturarea acestora este o măsură stringentă de siguranță”, a spus Marin Maxian.

Totodată, oamenii legii informează că orice manifestare publică este interzisă, iar orice persoană care nu se va conforma cerințelor va fi sancționată.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților