[ X ]
[ X ]
[ X ]
Poliţia a anihilat o grupare criminală specializată în furturi și tâlhării
1 Februarie

Șapte tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, domiciliați în municipiul Chișinău și raionul Criuleni, membri ai unui grup infracțional specializat în comiterea atacurilor tâlhărești şi furturi din locuințe, au fost reținuți de poliție, informează CURENTUL.

Potrivit cercetărilor polițienești, suspecții pătrundeau în locuințele victimelor din orașul Orhei, Căușeni, Chișinău, Cantemir, Basarabeasca și Ștefan Vodă pe timp de noapte, prin forțarea geamurilor. Ajunși în casele victimelor, suspecții îi amenințau cu o armă, un cuțit și prin electroșoc, după care le imobilizau cu un cablu și peliculă adezivă. Ulterior, sustrăgeau bijuterii din aur, mijloace bănești și alte obiecte de valoare.

Obiectele sustrase erau comercializate pe teritoriul municipiului Chișinău. De asemenea, o bună parte din bani și bunurile de preț dobândite în urma activității criminale, erau distribuite în visteria criminală, ulterior fiind împărțite între membrii grupului.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, forțele de ordine au depistat și ridicat mai multe obiecte folosite la comiterea infracțiunilor și anume: pistol pneumatic și traumatic asemănător cu „Macarov”, un pachet cu bile din metal, un automobil de model „Mercedes”, răngi metalice, două cuțite de vânătoare, opt tuburi de la pistol, pumnal de culoare neagră, o mască „Anonymus”, telefoane mobile, cartele sim, tehnică de calcul, haine şi încălţăminte asemănătoare cu cele descrise de victime, precum şi alte obiecte care prezintă interes pe cauzele penale enumerate mai sus. Suma pagubelor fiind estimată la peste 2 sute de mii de lei.

Suspecții și-au recunoscut vina parțial, fiind reținuți pentru 72 de ore.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare de la 8 la 10 ani.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților