[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Podul Frăției” – acțiune lansată de Mișcarea Politică UNIREA
11 Mai

Mișcarea Politică UNIREA (MPU) anunță despre lansarea acțiunii „Podul Frăției”, informează CURENTUL.

„Având în vedere modul în care s-a comportat regimul, în raport cu ajutorul umanitar și echipa de medici și asistenți veniți în RM, pentru a ne ajuta în lupta cu pandemia de coronavirus, Mișcarea Politică UNIREA anunță acțiune prin care noi, unioniștii și întreaga societate, să răspundem cu bunul simț și ospitalitatea care ne sunt caracteristice, pentru a spăla rușinea cu care ne-au acoperit cei de la putere. Prin urmare, Mișcarea Politică UNIREA, lansează inițiativa organizării acțiunii: „Podul Frăției”, în perioada următoare și în ziua încheierii misiunii și plecării medicilor de peste Prut. În același timp, dorim ca prin această acțiune, să exprimăm recunoștință medicilor și întregului personal medical din RM, ajuns, din păcate, pe primul loc în lume la rata de infectare, din cauza celui mai prost mod de gestionare a crizei de către regim”, se spune într-un comunicat de presă.

Potrivit Mișcării, astfel, va fi luată legătura cu personalități, „care vor dori să înregistreze mesaje video, să participe la acțiuni, iar in ziua plecării, vor mobiliza oameni începând de la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și până la Prut, cu drapele, însemne naționale și muzică patriotică, pentru ca astfel, cu demnitate, să mulțumim pentru gestul făcut de medicii din România, și pentru munca depusă de medicii noștri”.

„Ne adresăm unioniștilor din RM, tuturor cetățenilor cu conștiința trează, colegilor din opoziție, mediului civic, presei, întregii societăți, să ne mobilizăm în acest sens și să ne ridicăm mai presus de nivelul josnic al autorităților, care ne este străin, și să readucem demnitatea și bunul simț, în viața RM. Venim cu această inițiativa într-o zi simbolică, de 10 mai, Ziua Regalității, când aniversăm154 de ani de la venirea la București, a Regelui Carol I, și 143 de ani de când această zi a devenit Ziua Națională a României, după ce, pe 9 mai 1877, a avut loc proclamarea independenței României. Vom anunța, în zilele următoare, tipul acțiunilor, calendarul, modul și locațiile de desfășurare”, se mai spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților