[ X ]
[ X ]
[ X ]
PNUD Moldova a achiziționat medicamente de circa 4,5 mln. dolari pentru persoanele vulnerabile
26 Martie

Mai multe persoane vulnerabile beneficiază gratuit de medicamente vitale de înaltă calitate, ca urmare a unui acord semnat în ianuarie 2017, prin care Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a delegat achiziția medicamentelor către PNUD pentru 9 programe naționale și speciale de sănătate. Bugetul alocat a fost de aprox. 4,5 milioane USD, transmite CURENTUL.

PNUD, cu experiența sa globală semnificativă în domeniul achizițiilor publice la scară largă, a gestionat în mod eficient achizițiile, accesând piețele internaționale și generând economii importante. Ca rezultat, numărul pacienților care beneficiază de analogi de insulină s-a dublat, accesul fiind asigurat astfel pentru încă 1 300 de persoane, dintre care 300 copii. De asemenea, de terapie antiretrovirală au beneficiat încă 700 de pacienți nou incluși în tratament pe parcursul anului 2017. Pentru prima dată, medicamente vitale pentru tratamentul cancerului au fost procurate pentru aproximativ 1 000 de pacienți.

Toate achizițiile au fost efectuate în conformitate cu standardele PNUD, într-o manieră transparentă, eficientă și responsabilă. Medicamentele și dispozitivele medicale achiziționate respectă standardele OMS și UE.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților