[ X ]
[ X ]
[ X ]
PN: A fost un protest bun, s-a confirmat poziția împotriva modificării sistemului electoral
15 Iunie

Partidul Nostru (PN) afirmă că la protestul de duminică din 11 iunie din fața Parlamentului au fost organizate mai multe provocări, din partea guvernării, pentru a compromite protestul, informează CURENTUL.

Vicepreședintele PN, Ilian Cașu, a mulțumit cetățenilor care au participat „conștient, neforțat la mitingul de protest de duminică”.

„Un protest cetățenesc împotriva planurilor mafiote de a modifica regulile electorale de joc. Au fost o serie de provocări, încercări care s-au consumat pe parcursul mitingului. A fost un parteneriat clar dintre o instituție media și instituțiile de drept. Era dreptul constituțional al cetățenilor să protesteze, art. 32 – libertate la opinie și art. 40 – libertatea la întruniri. Obligațiunea structurilor de forță, a instituțiilor de drept era să asigure acest drept. Vedem intenția clară a reprezentanților instituțiilor de drept, îmbrăcați în civil, care au un singur scop – de a organiza provocări”, a precizat Cașu.

La rândul său, vicepreședintele PN Dumitru Ciubașenco a menționat că a fost un protest bun, s-au adunat forțe de opoziție care și-au confirmat poziția împotriva modificării sistemului electoral.

„Propaganda zice că nu s-a reușit acest protest, dar trebuie să se înțeleagă că singuri se contrazic. Dacă e un protest simplu, de ce așa mult importanță ni se oferă: s-a blocat transportul, s-au amenințat șoferi etc.. Pentru ce s-au organizat provocatori?! Au fost minim trei”, a punctat el.

Totodată, Ciubeșnco a mai spus că, actuala guvernare știe că „opoziția poate aduna multă lume și știe că următorul protest ar putea avea loc când se va încerca să se voteze în a doua lectură modificarea sistemului electoral. Se tem”, a mai spus Ciubașenco.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților